Cumhurbaşkanı Erdoğan ifade verecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, F tipi örgüte yönelik 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle açılan davada, "müşteki" olarak ifade verecek. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifade vermesi için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazdı.

Abone ol

F tipi örgüte yönelik İstanbul'da açılan davada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın müşteki sıfatıyla ifade vermesi kararlaştırıldı.

25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının takipsizlikle sonuçlanmış, soruşturmayı yürüten polisler ile Fethullah Gülen'in de aralarında olduğu 69 kişi hakkında "kumpas" davası açılmıştı.

Davaya bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, müştekiler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın ifadesinin alınması için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazdı.

Mahkeme heyeti talimat yazısında, müştekilere davaya katılıp katılmayacaklarının da sorulmasını istedi.

Hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, damatı Berat Albayrak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu 'müşteki', Başbakan Ahmet Davutoğlu ise 'mağdur' sıfatıyla yer alıyordu.

ulusalkanal.com.tr

Çok güzel hareketler bunlar Gündem AİHM'den önemli karar: Yahudi soykırımı inkarı fikir özgürlüğü değil Gündem İt ürür kervan yürür Gündem Adana İncirlik'te patlama: Yaralılar var Gündem