Wikileaks'in kurucusu, Google'ı casuslukla suçladı

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Google şirketinin faaliyetini casusluk olarak nitelendirdi ve şirketi ABD’nin istihbarat teşkilatlarıyla karşılaştırdı.

Abone ol

Assange, BBC News’a demecinde, “Google’ın iş modeli, aslında casusluktur. Şirket, gelirinin yaklaşık yüzde 80’ini insanların kişisel bilgilerini toplayıp bunları depolama, tasnif etme ve davranışlar üzerine profillerini oluşturma yoluyla sağlıyor. Sonra da bu profilleri satıyor. Genelde reklam verenlere, ancak başkalarına da satıyor. Sonuçta, Google’ın çalışma mantığı, neredeyse ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın çalışmalarına benziyor” diye açıkladı.

ABD’de bu hafta sonu, Assange’ın “When Google Met Wikileaks” adlı kitabı çıkıyor. WikiLeaks projesinin en büyük teşhiri, ABD Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Afganistan’daki savaşa ilişkin arşivin ve ABD Dışişleri Bakanlığı’na ait diplomatik yazışmaların açıklanması oldu.

Julian Assange, iki yıldır Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’nde saklanıyor. Bu nedenle Britanya yönetimi onu, tecavüzle suçlandığı İsveç’e iade edemiyor. Wikileaks'in kurucusu, suçlamaların siyasi amaçlı olduğunu ve İsveç’in kendisini ABD’ye iade edeceğini savunuyor. Assange, ABD’de gizli bilgileri açıklamak suçundan yargılanabilir.

Rusya'nın Sesi Radyosu

Türkiye'deki internet sansürü derinleşiyor Bilim ve Teknoloji Beyin uykudayken de sınıflandırabiliyor Bilim ve Teknoloji Büyük gün 8 Ekim! Bilim ve Teknoloji Facebook kendi kendini yok edecek! Bilim ve Teknoloji