Dışişleri Bakanlığı'nı kim dinledi?

Suriye'ye savaş açılmasının görüşüldüğü Dışişleri Bakanlığı'ndaki toplantının nasıl dinlendiğine ilişkin bir rapor ortaya çıktı. Gizli toplantının ses kayıtlarının sızmasını inceleyen CNM şirketi, dinlemenin masa telefonundan yapılmış olabileceğini belirtti. Raporda, önemli uyarılar yer aldı.

Abone ol

Suriye'ye savaş planının görüşüldüğü Dışişleri Bakanlığı toplantısıyla ilgili önemli bir rapor ortaya çıktı. Hürriyet'in haberine göre, CNM şirketi dinlemenin içerden yapıldığı yönünde rapor hazırladı.

Şirket Müdürü Fetih Turnaoğlu, "Elde edilen ses çok temiz. Bu da bize bunun ortam dinlemesi olduğunu gösteriyor" dedi.

"Raporda dinlemenin uzaktan değil, içeride bulunan sabit telefonun aktif hale getirilmesiyle yapıldığını belirttik. Bu kadar net ses elde edilmesi ancak içeriden dinlemeyle olur. Uzaktan santralle ve sabit telefona müdahale ile dinleme yapıldığını, bu noktada soruşturma açılması gerektiğini belirttik"

Turnaoğlu, resmi kurumlarda güvenlik yönetimi oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Kriptolu telefonları eleştirdi.

"Kriptolu telefonların kullanılması hataydı. Dışardan dinlemeye karşı önlem alındı ancak kendi içlerinden birilerinin dinlemelerine yönelik tedbir alınmadı. Kriptolu telefonların yazılımı birisinin eli geçmesi durumunda ‘dinlemeye açık’ hale geleceğini belirttik. Nitekim bu şekilde kriptolu telefonlarda dinleme yapıldı. Kritik birimlerdeki güvenlik sistemleri de deşifre oldu"

ulusalkanal.com.tr

Yalancı bahar meyve üreticilerini mağdur etti Gündem Rafet Ballı sordu Doğu Perinçek yanıtladı Gündem Köksal Şengün'den sert sözler Gündem Devlet töreni ile kanlı terör örgütünün heykelini diktiler Gündem