Erdoğan'ın çağrısı AKP'lilerin umudunu kırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan devreye girdi, AKP’liler Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan umudunu kesti. Ulusal Kanal’ın ulaştığı bilgilere göre, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yer alan bir AKP’li komisyondan hiçbir sonucun çıkmayacağını söyledi. Komisyon kurulduğu sıralarda yeni Anayasa için oldukça ümitli konuşan AKP’li üye, “Erdoğan komisyonun çalışmasına artık müsaade etmez. Erdoğan bu işi kendi çözmeye çalışacak” dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi için parlamentodan 330 milletvekili talep etti. Referandum istedi.

Erdoğan’ın bu sözleri, Meclis çatısı altında kurulmuş olan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nu da daha toplanmadan çalışamaz hale getirdi. AKP’liler de bu açıklamaların ardından komisyondan umudunu yitirdi.

Ulusal Kanal, komisyon üyesi bir AKP’linin çarpıcı sözlerine ulaştı. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun kurulduğu sıralarda komisyonun kurulmasının çok önemli olduğunu söyleyen AKP’li üye, Erdoğan’ın referandum açıklamaların ardından ağız değiştirdi.

Ulaşılan bilgilere göre, AKP’li üye, “Artık Erdoğan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmasına asla müsaade etmez. Bu komisyondan da bundan sonra hiçbir şey çıkmaz” dedi.

Meclis’teki dört partinin de katıldığı komisyondan ümidini yitiren AKP’li üye, “Bu işi Erdoğan kendi çözecek” ifadesini kullandı.

AKP’nin etkili isimlerinden olan komisyon üyesi, Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulduğu sıralarda da açıklama yapmış, “Bu komisyon çok önemli. Bir sonuç çıkacağına inanıyorum” ifadesini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye 60 yılda 200 milyon hektar sulak alanını kaybetti Gündem PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin 3 ülkede temsilcilik açacağı iddia edildi Gündem Skandal unutkanlık Gündem PKK'lılar okulu havaya uçurdu Gündem