Görev süreleri değişti!

Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki operasyonlar, kurumun yurtdışı teşkilatına da sıçradı. Emniyet teşkilatında, yurtdışı görev süresi 3 yıldan 1 yıla çekildi. Uygulama, Bakanlar Kurulu'nunda kararlaştırıldı.

Abone ol

AKP, Emniyet teşkilatında önemli bir değişikliğe daha gitti.

Polis şeflerinin yurt dışı görev süresi 3 yıldan 1 yıla çekildi.

Bakanlar Kurulu'nda, Emniyet teşkilatının yurt dışı görev sürelerini düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapılması kararlaştırıldı.

Yapılan değişiklik ile, yurtdışında görevli emniyet müşaviri, emniyet ataşesi ve ataşe yardımcılarının eskiden blok şekilde üç yıl olan görev süreleri bir yıla indirildi. Ancak bu bir yıllık görev süresi, İçişleri Bakanı'nın onanıyla iki kez birer yıl daha uzatılabilecek.

Değişiklik yurt dışında görevli personeli hemen etkileyecek. Yönetmeliğe eklenen geçici maddeye, "yurtdışındaki görev süresi bir yılı aşan personelin hemen Türkiye'ye geri çağrılacağı" hükme bağlandı.

ulusalkanal.com.tr

Bu haberin başlığını siz atın! Gündem Gaziler: Teröriste saygı duyulurken, askerimiz küçümseniyor! Gündem Yunanistan'da yasaya tepki Gündem “Yeni Türkiye“de harem selamlık İstiklal Marşı tören! Gündem