Dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor

İstanbul'da; Yenikapı, Maltepe ve Tuzla'dan sonra, kıyı şeridine dolgu meydan yapma sırası Şile'ye geldi. Şile’de 90’lı yıllarda doldurulan alan üzerine 8.5 milyon liraya liman ve meydan projesi yapılacak.

Abone ol

Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de 90’lı yıllarda doldurulan alan üzerine 8.5 milyon liraya liman ve meydan projesi yapılacak.

Projenin ihalesi yapıldı. Toplam 120 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak projeyi Malatya'dan Başarı İnşaat adlı bir firma aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokole göre, proje 7 ay içerisinde tamamlanacak. "Şile limanı ve meydanı projesi" adlı projenin toplam maliyeti ise 9 milyon lirayı bulacak.

Şile Kumbaba plajından başlayıp Şile Limanı’na kadar uzanan 20 hektar büyüklüğündeki dolgu alanı için hazırlanan proje Koruma kurulu tarafından da onaylandı.

90'lı yıllarda doldurulan eski dolgu alanına 6 yeni iskele, kafeler, spor alanları ve bisiklet parkuru yapılacak. Projenin şehir merkezi ile bağlantısı yürüyen merdivenlerele sağlanacak. Bu proje kapsamında Kumbaba plajı ve Pot Deresi çevresi de yenilenecek.

ulusalkanal.com.tr

Abdullah Gül, AKP'nin teklifini reddetti Gündem Suay Karaman yazdı: 27 Mayıs Devrimi, gücünü emekçisiyle, köylüsüyle tüm Türk ulusundan almıştı Gündem 27 Mayıs: Kemalist Devrim’in 20. yüzyıldaki son atılımı Gündem İstanbul'da terör operasyonu: 20 gözaltı Gündem