Kore'den İsrail'e tepki

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, İsrail'in yasadışı nükleer silahlara sahip tek ülke olduğunu söyledi. Kore, Tel Aviv'in çılgın ve radikal açıklamasına da tepki gösterdi.

Abone ol

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti yönetimi İsrail'i nükleer silahlara "Yasadışı" olarak sahip olan tek ülke olmakla suçladı. Kore, Tel Aviv'in çılgın ve radikal açıklamasına bin katı büyüklüğünde bir tepki gösterebileceğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Kore liderliğini "Çılgın ve radikal bir grup" olarak nitelemişti. Savunma Bakanı Lieberman (Liiberman) Kore'nin son günlerdeki nükleer testlerle çizgiyi aştığını da söylemişti.

Bu açıklamalara yanıt veren Pyongyang yönetimi "Liderliğimizin onuruna zarar vermeye kalkan herkes karşılığını bin katı büyüklüğünde görecektir" dedi. Kore, Lieberman'ın "Alçak ve şeytani" olarak nitelediği yorumlarını İsrail'in kendi suçlarını örtbas etme planlarının bir parçası olarak değerlendirdi.

Kore Dışişleri Bakanlığı "Bölgesindeki barışı bozan İsrail'in aksine ülkemiz Amerika'nın saldırganlığına karşı kendini koruma hakkına sonuna kadar sahiptir" dedi.

Kore, İsrail'in Amerika'nın piyonu olarak Ortadoğu'da nükleer silahlara yasadışı olarak sahip tek ülke olduğunu söyledi.

İsrail şu ana kadar elinde nükleer silah olup olmadığı ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak elinde düzinelerce savaş başlığı bulundurduğu düşünülen İsrail'in bu silahları Ortadoğu'da ilk kullanan olmamak şeklinde belirsiz bir politikası var.

ulusalkanal.com.tr

Okul saldırısından kurtuldu, kamyonlu terör saldırısının kurbanı oldu! Dünya Le Pen'den “avronun öldüğü“ çıkışı Dünya O ülkede 20 yılın ilk genel grevi Dünya Irak'taki şiddet olayları Dünya