İşçi Partisi, İsrail'i Mısır'dan ve Mısır'la kınadı

Abone ol

İsrail ordusunun, İslam dünyasının kutsal mekânlarından biri ve Filistin direnişinin sembolü olan Mescid-i Aksa’ya saldırması, İşçi Partisi ve MısırTagammu Partisi tarafından, Kahire’de yapılan ortak bir basın açıklaması ile kınandı.

Mısır Parlamentosu’nda temsil edilen Tagammu Partisi Genel Başkan Yardımcısı Samir Fayyad ve İşçi Partisi Uluslararası Büro Başkanı Yunus Soner tarafından yapılan ortak basın açıklaması ile İsrail saldırısı kınandı ve Filistin halkına destek mesajı verildi.

Ortak açıklamada, İsrail tarafından Mescidi Aksa Cami üzerinden Filistin halkına uygulanan İsrail devlet terörü lanetlendi.

İsrail’in saldırılarının, Mısır’da gerçekleşen terör eylemlerinin ve PKK terörünün aynı bağlamda değerlendirildiği ve kınandığı açıklama, Mısır’da büyük ses getirdi.

Açıklamada, İsrail’in, Filistin’e yönelik saldırılarının başta Filistin halkı olmak üzere bölge halklarını ve barışı tehdit ettiği ifade edilirken, Filistin halkı ile dayanışma mesajı verildi.

Türkiye ve Mısır halkının direnen Filistin halkı ile beraber olduğunu belirten İşçi Partisi ve Tagammu Partisi yetkilileri, İsrail’in saldırılarının, Netanyahu hükümetinin çaresizliğini ve yenilgisini gösterdiğini belirttiler.

Açıklamada, İsrail ordusunun 2006’dan bu yana girdiği savaşlardan yenik çıktığı ve dünya ölçeğinde de izole olduğu belirtilirken, İsrail’in şiddete son vermediği takdirde, Ortadoğu’daki varlığının zor gireceği ifade edildi.

Temmuz ayında İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda yüzlerce Filistinli hayatını kaybetmiş ve Birleşmiş Milletler kurumları da dahil olmak üzere hastaneler ve okullar hedef alınmıştı.

Hava bombardımanına rağmen, İsrail ordusu, Filistin halkının direnişi karşısında, Gazze’nin merkezine girememiş ve büyük kayıplar vermişti.

Sinan Güzaltan/ Kahire

ulusalkanal.com.tr

"Yeni bir sayfa açacağız" Dünya Putin açıkladı! Dünya Timas'dan çarpıcı haber Dünya İran'dan İsrail'e sert tepki Dünya