Putin'den Suriye mesajı

"Suriye'de hükümet ve Kürt güçleri birleşmeli" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Valday Kulübü'nün toplantısında bu açıklamayı yaptı. Putin, "amacımız bu ülkedeki krizin siyasal çözümü için gerekli koşulları oluşturmak" dedi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Soçi’de 12.’si düzenlenen "Savaş ve Barış arasındaki Toplumlar" başlıklı etkinlikte konuştu. Putin, Suriye kriziyle ilgili önemli mesajlar verdi.

"Rus askeri harekâtı siyasi çözüm için Şam'a yardımcı olacak." diyen Putin, Suriye'de hükümet ile Kürt güçlerinin terörle mücadelede güçlerini birleştirmesi gerektiğini ifade etti.

Teröristlerin "ılımlı" ve "ılımlı olmayan" şeklinde ikiye ayrılmaması gerektiğini söyleyen Rus lider, "terörle mücadele siyasal çözüm için gerekli koşulları yaratacak" dedi.

Putin, "Suriye'deki operasyonlarımız meşrudur. Bu operasyonların tek amacı barış getirmek. Operasyonlarımızın olumlu bir etkisi olacak. " ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Mülteci kampı kundaklandı Dünya Puşkov’dan dikkat çeken mesaj Dünya AİHM bu sefer Sovyetler'e yönelik "soykırım" suçlamasını reddetti Dünya Katar'dan ilginç Suriye çıkışı: Askeri müdahale gerekiyorsa yaparız Dünya