İnsan ticaretinin acı bilançosu

Dünyada insan ticaretinin önlenmesi konusunda çeşitli çalışmalar yapılsa da, mağduriyetlerin önüne geçilemiyor. Kadınlar ve kız çocukları ise, istismar edilenlerin başında geliyor. Birleşmiş Milletlerin "İnsan Ticareti 2018 Küresel Raporu" oldukça çarpıcı. Mağduriyetlerin en çok görüldüğü yer ise Güney Afrika ve Güneydoğu Avrupa.

Abone ol

Cinsel sömürü, zorla çalıştırılma, borç köleliği... Dünyada genelinde yapılan insan ticareti ile kadınlar, erkekler ve çocuklar, bir çok alanda istismara maruz kalıyor.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisinin "İnsan Ticareti 2018 Küresel Raporu" çarpıcı gerçekleri gözler önüne serdi.

Küresel insan ticaretinin en büyük mağdurları ise kadınlar ve ve kız çocukları...

Son 15 yıllık verilerde, tespit edilebilen insan ticareti olaylarının %70'inde kadınlar ve kız çocukları mağdur. Rapor, mağdurların yüzde 59'unun cinsel sömürüye, yüzde 34'ünün zorunlu çalıştırmaya maruz bırakıldığını belirtiyor. Rapora göre,

İNSAN TİCARETİ 2018 KÜRESEL RAPORU

Kız çocuklarının;

% 72'si cinsel sömürüye

% 21'i zorunlu çalıştırılmaya,

Erkek çocuklarının;

% 50'si zorunlu çalıştırılmaya

% 27'si cinsel sömürüye uğradı.

Cinsel sömürü ve zorla çalıştırılma konusunda ise belli bölgeler başı çekiyor.

İNSAN TİCARETİ 2018 KÜRESEL RAPORU

Cinsel sömürünün en çok görüldüğü bölgeler

% 87 ile Orta Amerika ve Karayipler,

% 71 ile Kuzey Amerika,

% 70 ile Güneydoğu Avrupa

Zorunlu çalıştırılmanın görüldüğü bölgeler ise

%83 Güney Afrika,

%82 Doğu Afrika,

%66 Körfez ülkeleri

ulusal.com.tr

"Türk Gözlem noktası saldırı yapıldı" iddiasıyla ilgili açıklama Gündem Hakkari'de 2 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Son dakika haberleri... MHP'den AK Partili Ayhan Sefer Üstün'e yanıt Gündem İşlerine son verilen 400 belediye çalışanından eylem Gündem