Gerçek 68'lilerden sert çıkış: 68 kuşağı PKK’ya pazarlanamaz

Kendisini “68’li” olarak niteleyen bir grubun HDP’ye destek açıklaması yapmasına, 68’liler Birliği Vakfı ve 68’lilerden çok sert yanıt geldi: ‘68 anti-emperyalisttir, HDP’nin pazubandında ise Delta Force yazıyor!’

Abone ol

Kendisini 68’li olarak adlandıran bir grubun bir süredir yaptığı “HDP’yi destekliyoruz” açıklamaları dün de devam etti. Grup HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek bir açıklama yaptı.

Grup adına açıklamayı yapan Ruhi Koç, barış, demokrasi, eşitlik ve adalet mücadelesi doğrultusunda HDP’nin desteklenmesi gerektiğini ileri sürdü. Ziyaretten dolayı gruptakilere teşekkür eden Demirtaş, “Bu defa çok önemli bir destekle karşı karşıyayız. Bizim yükümüzü, sorumluluğumuzu, omuzlarımızdaki görev emrini çok daha artıran bir deklarasyon oldu” dedi.

‘MİRASIMIZ ANTİ-EMPERYALİZM’

HDP’ye destek girişimine tepki gösteren 68’liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Seyit Nezir, 68’in özünün vatan ve özgürlük mücadelesi olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Ömer Ayna, Taylan Özgür, Cihan Alptekin, Vedat Demircioğlu, İbrahim Kaypakkaya, Harun Karadeniz... 68 kuşağının önderleri ve simge isimleri, attıkları her adımda ve gerçekleştirdikleri her eylemde, geniş kitlelerle birlikte vatan ve özgürlük uğrunda savaştı. Samsun’dan Ankara’ya gerçekleştirilen Mustafa Kemal Yürüyüşü bunun en somut ve kalıcı örneğidir. Dolmabahçe’de ve İzmir’de, ‘6. Filo defol! Yanki Go Home! NATO’ya Hayır!’ eylemleri 68 mirasının vazgeçilmezleridir.”

Kendisini 68’li olarak tanımlayan gruba da tepki gösteren Seyit Nezir “68’de bu bilinç ve kavgayı yaşayıp bugünlere taşıyamayan, Gezi Direnişi’ne, gelecek kuşakların emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadelesine omuz veremeyenlerin, bir kısım kararsızların 68’liliği kendinden menkuldür” diye konuştu.

‘YURT VE SINIF DÜŞMANLARI’

68’liler Birliği Vakfı Kurucu Genel Başkanı Namık Kemal Boya da HDP’ye kesinlikle destek vermeyeceklerini söyledi. Geçmişten örnekler veren Boya, Türkiye Devrimci Gençlik Federasyonu (Dev-Genç)’nun kurulduğunu hatırlatarak “O tarihe kadar bizimle hareket eden Kürt arkadaşlar, Devrimci Doğu Kültür Ocakları’nı kurarak bizden uzaklaştı. Gerekçeleri de örgütümüze Türkiye ismini eklememiz olmuştu. Dev-Genç’in ayağı Türkiye’ye basan, Kuvayı Milliyeci, Cumhuriyet Devrimini, 27 Mayıs’ı savunan bir yapısı vardı. Emperyalizmle uzlaşanlar, yurt, ulus ve sınıf düşmanıdır. Bunu net ortaya koymak lazım” diye konuştu.

ŞEYH SAİDCİLER, SAİD NURSİCİLER...

68 kuşağı önderlerinden Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arslan Kılıç da “68 solculuğu PKK’ya pazarlanamaz” diyerek gruba ve girişime sert tepki gösterdi.

68 devrimciliğini tanımlayan en temel özelliğin, “Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye” sloganında ifadesini bulan, emperyalizme ve ortaçağ gericiliğine karşı kararlı tutum olduğunu hatırlatan Kılıç HDP/PKK çizgisinin 68 devrimciliğinin karşıtı ve düşmanı olduğunu vurguladı.

Arslan Kılıç, şunları söyledi: “HDP/PKK, Türkiye ve Ortadoğu’da Amerikan emperyalizmi işbirlikçiliğinin en önemli ‘enstrümanı’dır. Bu çizgi: Suriye, İran, Irak ve Türkiye’yi bölmek üzere ‘ABD’den bölgede (Ortadoğu’da) rol talep etme’ siyasetinin çizgisidir. Amerikan elçilerini, Ricciardone’leri Güneydoğu illerimizde ‘kurtarıcı’ olarak karşılama siyasetidir. Kürt yurttaşlarımız arasında, ‘Amerika kurtarıcı’ fikrinin, ‘Biji serok Obama’ sloganı atılması kültürünün yayıcısıdır. HDP, Batı’da dönekliğin ‘solcu’su, Güneydoğu’da Şeyh Saidci, Said Nursici’dir.”

‘KOLLARINDA DELTA FORCE PAZUBANDI VAR’

68’liler Birliği Vakfı’nın eski Genel Başkanlarından Gökalp Eren de “HDP’ye destek açıklamasını, “Bir seçimden de öte gelecek 30-40 yılımıza damga vurmayı amaçlayan, mücadele edilmesi gereken çok tehlikeli bir girişim” olarak niteledi.

Eren, 68’in o tarihten hemen önce Vietnam’la doruğa çıkan ABD’nin ve emperyalizmin dünya ölçeğindeki saldırganlığına karşı anti-emperyalist direniş olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu direniş ABD’de askere gitmemek, Filistin’de İsrail’e karşı mücadele etmek, İstanbul’da 6. Filo’ya, NATO’ya hayır demek şeklinde gelişiyordu. HDP ise ABD saldırganlığından nasıl bir yarar sağlarım diyen Kürt işbirlikçiliğinin örgütüdür. HDP demek, Irak’ın işgalinde, Suriye’nin, Türkiye’nin parçalanma projelerinde, ABD işbirlikçiliğidir. Ortadoğu’nun parçalanmasını hedefleyen emperyalist proje BOP’ta koçbaşı olmaktır. Kolunda Delta Force pazubandı taşımak, ABD uçaklarının bombardımanını beklemektir.”

Ceyhun Bozkurt/ Aydınlık

KPSS'de cepten cebe soru servisi Gündem Yemen'e yönelik saldırılar İstanbul'da protesto edildi Gündem Türkiye'nin kanını donduran tecavüz davası sonuçlandı! Gündem Kriz derinleşiyor Gündem