Bin Avro'ya askerlik

Sürekli tartışma konusu yapılan askerlik süresiyle ilgili yeni bir taslak üzerinde çalışıldığı iddia edildi. Buna göre askerlik süresi 2 ya da 3 aya inecek. Bu arada yurtdışında 3 yıl ve daha fazla yaşayanların bin avro karşılığında askerlikten muaf tutulmasını öngeren tasarı Meclis'te kabul edildi.

Abone ol

Yurtdışında en az 3 yıl çalışan ya da oturan Türk vatandaşlarının 6 bin yerine bin avro ödeyerek askerlik yapmış sayılmalarını içeren tasarı Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının ilk maddesi 38 yaşını tamamlayanları kapsıyor. Bu durumdaki vatandaşlar başvurularını konsolosluklar aracılığıyla askerlik şubelerine yapacak.

Bu arada yıllardır tartışma konusu yapılan askerlik süresiyle ilgili yeni bir taslak üzerinde çalışma yapıldığı iddia edildi. Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'nın yürüttüğü belirtilen taslağa göre “tek tip” askerlik gelecek.

Ayrıntılar henüz netleşmedi. Ancak herkesin 2 ya da 3 ay temel eğitim alacağı belirtiliyor. Kalan askerlik süresinde ise isteyenler her ay için asgari ücret miktarında bir tutarı yatırmaları durumunda izinli sayılacaklar. Askerliklerinin temel eğitim bölümü dışında kalan kısmını izinli olarak geçirenlere tezkere verilecek. Askerliğini yapmayı tercih edenlere ise her ay asgari ücret tutarında maaş verilecek. Askere olan ihtiyaca göre, bu miktar daha sonra ayarlanabilecek.

ulusalkanal.com.tr

Resmen tarih oldu! Artık 'nüfus cüzdanı' değil Gündem TGB'den Diyarbakır açıklaması Gündem Amiral Soner Polat, IŞİD tünellerindeki İsrail izlerini açıkladı Gündem Sabiha Gökçen'de uçakta silah bulundu Gündem