Ege'nin il ve ilçelerinde kurtuluş coşkusu başladı

Ege'nin il ve ilçelerinde kurtuluş coşkusu başladı. 30 Ağustos 1922'de düşmanı bozguna uğratan Türk Ordusu, düşmanı İzmir'e kadar günlerce kovalamış, 9 Eylül'e kadar geçtiği her yeri 3 yıllık esaretten kurtarmıştı. Nazilli ve Sultanhisar'la birlikte 5 Eylül'de özgürlüğe kavuşan Aydın'ın Kuyucak ilçesinde 97'nci kurtuluş yıldönümü törenlerle kutlandı.

Abone ol

Ege'nin il ve ilçelerinde her gün bir başka kurtuluş coşkusu yaşanıyor. 30 Ağustos 1922'deki büyük zaferin ardından, Türk ordusu düşman işgali altındaki illeri birer birer geri almış, 9 Eylül'de düşmanı İzmir'de denize dökmüştü. 5 Eylül 1922'de Nazilli ve Sultanhisar'la birlikte 3 yıllık esaretten kurtulan Aydın'ın Kuyucak ilçesi, 97'nci kurtuluş yıldönümünü coşkuyla kutladı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen tören, kaymakam ve belediye başkanının Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Tören alanına 3 Eylül 2016'da Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş'un dev posteri asıldı. Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, konuşmasında Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a kadar süregelen ihanet zincirini vurguladı.

Ertürk, 5 Eylül'ün Kuyucak halkı için anlamını Ulusal Kanal'a anlattı.

Kutlamalara Kuyucak halkı yoğun ilgi gösterdi. Kortej yürüyüşünün ardından şiirler okundu, lokma dağıtıldı, Mehter takımı gösteri yaptı.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr

Ağrı dağına yılın ilk karı yağdı Yurt Bodrum'da denizde fenalaşan turist Eddy Henri Avandecaetsbeek öldü Yurt Karabük'te ev yangını Yurt Kahramanmaraş'ta kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı Yurt