Abdülhamit'in yaptırdığı Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak

Abone ol

Sultan Abdülhamid döneminde yaptırılan Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak hazırlanıyor. Restorasyon ardından Yıldız Sarayı'nın tamamı Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilecek. Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olmaya hazırlanıyor.

Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilmesinin ardından geniş çaplı restorasyondan geçirileceği belirtildi.

İstanbul’daki Yıldız Sarayı, Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde temaslarını gerçekleştirdiği Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ne benzer şeklinde kullanmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyon çalışmaları ardından Yıldız Sarayı’nı yurtiçi ve yurtdışı görüşmeler için resmi olarak kullanabileceği belirtiliyor.

Erdoğan öte yandan, İstanbul’da resmi kabuller için Yıldız Sarayı’ndaki Mabeyn Köşkü ve Tarabya’daki Huber Köşkü’nü kullanıyor.

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye ziyareti sırasında koltukları tartışılan görüşmesini Cumhurbaşkanlığı Sarayında değil, Yıldız Sarayı’nda yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Sıra onlara da geldi: F Tipi örgütle bağlantıları tespit edildi Gündem 50 TL yardım izdihama neden oldu Gündem Fethullah Gülen ve Emre Uslu'ya tutuklama kararı Gündem O operasyona Türkiye de katılacak Gündem