Bozdağ, Erdoğan'ın Köşk'e adaylığını mı açıkladı

100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu'na katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Birgün inşallah Türkiye'nin imam hatipli cumhurbaşkanı olacak” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin " 1930'lu yıllar Türkiye coğrafyanın bir daha asla yaşamasını istemediği dönem" ifadesini kullandı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katıldığı İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda konuşan Bekir Bozdağ, "Diyanetin İşleri Başkanlığının bütçesinin sürekli tartışma konusu olduğunu, diyanetten başka kurumlara geçenlerin sık sık sorulduğunu belirtti. Bozdağ, sözlerini "Diyanet bu ülkenin birliğini sağlayan çimentodur. Daha iyileştirmemiz lazım" şeklinde konuştu. Bozdağ, sözlerini "Birgün inşallah Türkiye'nin imam hatipli cumhurbaşkanı olacak" diyerek devam etti.

'Beceremediler diyeyecekler'

Sempozyumu'ndaki diğer konuşmacı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Atatürk dönemini karalamaya kalktı. Tekin "1930'lu yıllar Türkiye coğrafyanın bir daha asla yaşamasını istemediği dönem. Bu dönemin başında dini referans kaynaklarının diliyle oynanmış, bu kurumlar siyaset malzemesi haline gelmiş. Bu süreçte başlayan imam hatip serüveni yara aldı ve 1946’a kadar baskı devam etti" dedi.

Aydınlık

Perinçek: Anadolu medeniyetlerinde kadına saygı esastır Gündem Prof. Dr. Alparslan Işıklı Ankara’da anıldı Gündem HSYK'dan MİT'e inceleme! Gündem “İstenmeyen adam Erdoğan" Gündem