Vatan Partisi'nden yurt dışı örgütlenme atağı: İsveç Vatan Toplantısı

21 Mart Cumartesi günü İsveç'in Başkenti Stockholm'de İşçi Eğitim Binası ABF'te Vatan Partisi tanıtım toplantısı yapıldı. 12 yeni üye Vatan Partisi'ne katıldı.

Abone ol

21 Mart Cumartesi günü İsveç'in Başkenti Stockholm'de İşçi Eğitim Binası ABF'te Vatan Partisi tanıtım toplantısı yapıldı. 12 yeni üye Vatan Partisi'ne katıldı. Aynı saatlerde aynı binada Türk ve Azerbaycan Federasyonlarının Nevruz kutlamaları olmasına karşın toplantıya ilgi büyüktü. Konuklar arasında bazı Türkçe bilen İranlıların olması da dikkat çekti.

Yirmi yıl CHP'de çalıştıktan sonra Vatan Partisi'ne geçen ve son kurultayda Merkez Karar Kurulu'na seçilen Hasan Fehmi Mavi'nin konuşmacı olduğu "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" konulu Vatan Partisi'ni tanıtma toplantısı sonrasında on iki yeni üye Vatan Partisi'ne katıldı. Pekçok kişi de katılma konusunu ciddi bir biçimde düşündüklerini söylediler. Bunlar arasında CHP'yi kıyasıya eleştirmekle birlikte parti içinde mücadele etme umutlarını yitirmeyenler çoğunluktaydı. Cumhuriyet şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantı öncesi Kurultay'dan görüntüler ve Genel Başkan Doğu Perinçek'in konuşmasından bölümler gösterildi.

1972 yılında Aydınlık hareketini ilk kez İsveç'e getiren ve toplantının sunuculuğunu yapan Aydınlık ve Ulusal Kanal Temsilcisi Abdullah Gürgün katılımcıların Nevruz Bayramlarını kutladı. 21 Mart'ın Balkanlar'dan Çin'e, Doğu Türkistan'a dek tüm Türk kavimlerinde kutlanan Nevruz'u kısaca anlattı. Ergenekon'dan dağları yararak çıkan Türkler gibi İşçi Partisi önderlerinin de Ergenekon zındanlarının duvarlarını eriterek, kınlarından çıkan kılıçlar gibi yeniden vatan savunması mücadelesine atıldıklarına dikkat çekti. Gürgün, vatanseverlerin birleşe birleşe mücadele çatısını Vatan Partisi haline getirdiklerini ve artık mücadelenin tüm vatan sathında olduğu gibi yurtdışında da sürdüğünü açıkladı.

1993 yılında İsveç'in ilk İşçi Partisi Üyesi olarak partiyi temsil eden Ömer Bilginalp, bu 21 Mart'ın tarihi bir gün olduğunu söyledi. Vatan Partisi'nin mücadelesinin, Kuvayı Milliye’nin bir devamı olarak İsveç'te de çalışacağını, Türkiye'deki mücadeleye destek vereceklerini belirtti. Gelenlere teşekkür ederek katkılarını beklediklerini vurguladı.

İsveç'te uzun süre ilticacı olarak yaşamış, sonra yurda dönerek İzmir'e yerleşmiş ve CHP'de çalışmaya başlamış olan Merkez Karar Kurulu Üyesi Hasan Fehmi Mavi, Vatan partisinin demokratik bir yapıya sahip olduğunu, partide hiziplere, grupçuluğa tepeden atamalara yer olmadığını, tabandan yukarı bir örgütlenmeye sahip olduğunu, emekçilere, kadın ve gençlere önem veren bir yapıya sahip olduğunu belirtti. “Biz, halkız, üretenleriz, köylüleriz, işçileriz, emekçileriz ve şimdiye kadar sömürülmüş olanlarız. Atatürk’ün gerçek ve devrimci partisiyiz. Bizde tepeden inmecilik yoktur. Vatan Partisi, Namık Kemallerin, Talat Paşaların, Nazım Hikmetlerin partisidir" dedi. Bu devrimci partinin halkı mıknatıs gibi kendine çektiğini belirten Mavi kitle hareketlerine de özel vurgu yaptı. Kitlelerin eninde sonunda sömürü düzenini yıkacağını, seçim barajlarının , seçim hilelerinin kendilerini engelleyemeyeceğini, üç günlük bir grevin iktidara gelmeye yeteceğini bildirdi. "Vatan Partisi’nin önünde hiçbir güç duramayacaktır” dedi. Mavi, kendisinin neden CHP'den ayrıldığını açıkladı. CHP'nin Emperyalizme karşı mücadele eden bir parti olmadığını, parti yönetiminin ahtapot gibi ele geçirildiğini, bir düzen partisi olduğunu, Atatürk’e ihanet ettiğini, parti içinde mücedele etmeye olanak kalmadığını belirtti.

Halkımızın büyük bir heyecan ve özveri içerisinde Vatan Partisi’ni oluşturduğunu ifade etti. Dedesinin Balkanlarda şehit olduğunu, dul kalan ninesinin dedesinden kalan altınını Afyon yakınlarındaki köylerine gelen Mustafa Kemal'e "ister atının alnına tak, ister askerinin ihtiyacını gör" diyerek verdiğini anlattı. Büyük devlet yardımları alan partilerin aksine VAtan Partisinin halka güvendiğine dikkat çekti. Partide bugün varını yoğunu mücadleye adamış kişilerin bulunduğunu kendisinin de yıllardır yarı maaşını çalışmalar için harcadığını anlattı. Partide evini barkını bile bağışlayanların olduğunu açıkladı ve toplantıya gelenlerden partinin mücadele araçlarını yaratabilmesi için ekonomik ve psikolojik destek istedi. Hasan Fehmi Mavi Parti programını da ayrıntılı bir şekilde anlattı ve herkesi partiye katılmaya davet etti.

Soru yanıt bölümünde bazı dinleyiciler Kürt sorunundan ekonomiye dek pekçok konuda soru sordular. Özellikle yurtdışı sorunları üzerinde durdular. Partinin, şimdiye dek istismar edilmiş olan gurbetçilerimize sahip çıkmak için sesini yükseltmesini istediler. Bir dinleyici, "Doğu Perinçek televizyonlardan bangır bangır bizim sorunlarımızı da, nasıl istismar edildiğimizi de dile getirmelidir" dedi.

İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Sönmez, kendisinin de Kılıçdaroğlu'na, Ekmeleddin İhsanoğlu'na, NATO'ya, Emperyalizme karşı olduğunu ama CHP'ye oy verdiğini, Vatan Partisi'nin CHP'yi eleştirmek yerine kendi programı, yapacağı işler doğrultusunda oy toplaması gerektiğini söyledi.

Toplantı sonunda partiye katılan üyelere rozetleri takıldı.

Vatan Partisi İsveç'te örgütlenmeye hız vermek için Türklerin yoğun olduğu diğer kentlerde de benzer toplantılar yapmayı planlıyor.

ulusalkanal.com.tr

Sarkisyan'dan 24 nisan çıkışı: İnkarcı bir adım Dünya İranlı ekonomist Hüccetullah Abdulmeliki, Ulusal Kanal’a konuştu: Dünya Kral'ın cenazesi 530 yıl sonra defnedilecek Dünya Köpek balığı faciası! Alman turist hayatını kaybetti Dünya