Askeri Yargıtay üyesi anlattı: Emekliliğe zorladı

Askeri Yargıtay üyesi tanık, savcıya cemaatin Askeri Yargıdaki eylemlerine ilişkin de bilgi verdi. O eylemler arasında gizli toplantıdan örgütlenme çalışmalarına, şantajdan sahte delil üretmeye kadar birçok ayrıntı var.

Abone ol

Gizli toplantılar, Askeri Yargıtay üyelerine şantaj, dava sonuçlarını değiştirme... Bütün bunlar Askeri Yargıtay'daki etkin cemaat üyelerinin faaliyetleri arasında yer aldı. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren Askeri Yargıtay Üyesi cemaatin eylemlerini bir bir anlattı.

İddiaya göre, F-tipi örgüt üyesi askeri hakimler 2012 yılı Eylül ve Ekim aylarında Ankara Çukurambar’daki pastanede toplandı. Toplantıya Askeri Yargıtay Başkanı Tüğamiral Ahmet Zeki Liman başkanlık etti. 13 kişinin katıldığı toplantı dualarla açıldı, ayetler okundu. Toplantıda ortak hareket etme kararı alındı, "oylamalarda birlik ve beraberlik içinde olalım, üye seçimlerinde birlikte hareket edelim" denildi.

Askeri Yargıtay'daki kadrolaşma ise İzmir Askeri Casusluk belgeleri kullanılarak hızlandırıldı. Bu dava için üretilen sahte fişleme dosyaları ile cemaate biat etmeyen Askeri Yargıtay üyeleri tasfiye edildi. Askeri hakimin açıklamalarına göre, 2013 Şurası öncesinde haklarında soruşturma açılan 10 Askeri Yargıtay üyesi emekli edildi.

Bunlardan biri de eski Askeri Yargıtay Başsavcısı Ertuğrul Ozan Odabaşı'ydı. Odabaşı düzmece bir hakaret davası ile tasfiye edildi.

Askeri Yargıtay üyesi, cemaatçi hakimlerin "Abdullah Gül döneminin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ile sıkı irtibat içindeyiz" diyerek nüfuz elde ettiklerini öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

''Terörist Rıza'yı aklama Davutoğlu'na mı kalmıştır?'' Gündem CHP'Deki tartışmaya İnce de katıldı! Gündem Çetin Doğan kumpas soruşturmalarını Ulusal Kanal'a değerlendirdi Gündem Polisler kaza yaptı: 12 yaralı Gündem