Bozdağ: MHP desteklemezse halka soramayız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başkanlık sistemini gündeme getiren MHP’ye seslendi. "Siz desteklemezseniz referanduma gidemeyiz" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çıkışını destek olarak gördüğünü söyleyen Bozdağ, “aksi halde bu çağrının bir anlamı yok” ifadesini kullandı.

Abone ol

Ankara, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çıkışını konuşuyor.

CHP MHP liderinin "başkanlığı referanduma götürelim" açıklamaları saraya destek olarak yorumlarken, MHP böyle bir desteğin olmadığını ileri sürüyor.

Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmayla ilgili son açıklama da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi.

Bir televizyon programında konuşan Bozdağ, MHP milletvekillerinden bazıları ya da tamamının başkanlık sistemine oy vermediği takdirde referandum yapılamayacağını söyledi. Bozdağ, MHP’nin Meclis’te tekliflerini desteklemesini istedi.

Bakan Bozdağ, olası bir referandumun ne zaman olabileceği ile ilgili de konuştu.

Öte yandan AKP, Anayasa için stratejisini netleştirmek için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine açıklık getirmesini bekliyor. Bunun için de AKP’liler, Bahçeli’nin önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili açıklama yapmasını umuyor.

Başbakan Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli’nin önümüzdeki hafta bir görüşme yapacağı da konuşuluyor.

HABER: İSMAİL ERAY ÇELEBİ

ulusalkanal.com.tr

Hakkari ve Şırnak'ta şehit olan 4 askere son görev Gündem Azerbaycan'ın 25. kuruluş yılı kutlandı Gündem Karteks Tekstil Sanayi Ticaret AŞ'ye operasyon düzenlendi Gündem 29 Ekim'de İstiklal Caddesi'ne: Cumhuriyet geleceğimizdir Gündem