Çuval eyleminin yankıları sürüyor

Çuval eyleminin Amerikan basınında yankıları sürüyor. Amerikan medyasında çıkan heberlerin ortak yanı, Washington'un Kobani ve PKK politikasının Türkiye'de Amerikan karşıtlığını yükselttiğini çuval eyleminin de bu siyasetin sonucu olduğu yönünde.

Abone ol

İstanbul'da 3 Amerikan askerinin başına çuval geçirilmesinin Amerika basınındaki yankıları sürüyor. ABD'nin en tirajlı yayın organları olayı "PKK ve Kobani politikamız Türkleri düşman yapıyor" şeklinde değerlendirdi.

Los Angeles Timse gazetesi eylemi, "ABD'nin Kobani'de Kürtleri destekleyen bombardımanı sonrasında Türkiye'de Amerikan karşıtlığı tavan yaptı" şeklinde yorumladı.

Haberde, bölgedeki Kürtlerin PKK ile bağlantılı olduğu, PKK'nın ise Türkiye ve Amerika tarafından terörist örgüt kabul edildiği belirtildi.

Fox News haber kanalı da çuval eylemini aynı şekilde ele aldı. Amerikan politikalarının düşmanlık yarattığını belirten Fox News, PYD'nin PKK ile bağlantılı olduğunu vurguladı.

Amerika'nın Sesi ise, çuval eylemini Türkiye'deki Amerika karşıtlığının bir göstergesi olarak değerlendirdi. Haberde, Türkiye'de ABD karşıtı protestoların aratabileceği belirtildi.

ABD merkezli Associated Press ise önce İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eylemin ardından yaptığı basın açıklamasını yayınladı sonra da ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin açıklamalarına yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

Hasan Ruhani'den çarpıcı açıklama Dünya Endonezya'da büyük deprem! Dünya Rambo efsanesi çuvalla çöktü Dünya Sırbistan-Rusya tatbikatı Dünya