ABD'nin saha ortağı PKK

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Özgür Gündem gazetesi, Amerika'nın Suriye'deki hava saldırısını önceden PYD'ye haber verdiğini yazdı. Haberde, 22 Eylül günü Amerika'yla PYD arasında iki-üç kez temas kurulduğu belirtildi.

Abone ol

ABD ve PKK / PYD arasındaki sıkı işbirliği konusunda Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in bu sözlerle uyarmıştı. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Özgür Gündem gazetesi yazarı Mehmet Ali Çelebi, 24 Eylül'deki köşesinde çarpıcı bir ayrıntıya dikkat çekti. Çelebi, 23 Eylül tarihli ABD saldırısının önceden PKK'nın Suriye kolu PYD'ye haber verildiğini belirtti.

"ABD ile PYD arasında 22 Eylül’de iki-üç defa kontak kurulmuş. Ve ABD Kongresi seçimlerini de düşünen Obama, 23 Eylül gecesi Suriye’deki IŞİD karargahlarına harekatı başlattı. Rojavalıların verdiği bilgiye göre harekat Rakka’ya yoğunlaştı"

Özgür Gündem yazarı, PKK / PYD ile Amerika arasındaki ilişkilerin boyutları hakkında bölge kaynaklarına dayandırdığı bilgileri aktardı.

"Cizîrê Kantonu Dışişleri Bakanı Salih Gedo, TEV-DEM’in bazı yöneticilerine hava harekatı olacağı bilgisi gitti. Bir-iki gün içinde olacağı söylenmiş. Örneğin 22 Eylül’deki telefonlaşmalarda "Ya bugün ya yarın dengeler değişecek" denmiş."

22 Eylül'de PKK liderlerinden Murat Karayılan IŞİD'in ele geçirdiği Tal Abyad'la ilgili bir açıklaması dikkat çekmişti. Karayılan açıklamasında "Kobane değil Tel Abyad düşecek" demişti. Açıklamadan bir gün sonra ABD, Tel Abyad çevresini vurmuştu.

ulusalkanal.com.tr

CHP ve PKK, ABD'de buluştu Dünya AKP'ye Kosova'dan şok Dünya ABD IŞİD'i 3. kez vurdu! Dünya Mısır'la ilişkiler daha da gerildi Dünya