Kremlin'den ABD'ye tepki

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'deki muhaliflere "taşınabilir hava savunma füze silahı Manped" gönderme kararı verdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, füzelerin teröristlerin eline geçebileceğini, bunun bölgeye ve dünyaya tehdit oluşturduğunu söyledi. Güvenlik Analisti emekli Albay Cahit Armağan Dilek de bu silahların PKK/PYD tarafından kullanılacağını vurguladı.

Abone ol

ABD'den Suriyeli muhaliflere Manpad geliyor.

ABD Savunma Bakanlığının 619 milyar dolarlık 2017 bütçe tasarısı, Senato'da kabul edilerek Beyaz Saray'a gönderildi.

Tasarıya sonradan eklenen bir madde, Suriye'deki muhaliflere "taşınabilir hava savunma füzeleri" verilmesinin de önünü açıyor.

ABD Senatosu’nun kararına, Moskova’dan tepki gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin göndermeyi düşündüğü silahların teröristlerin eline geçebileceğini söyledi.

Tasarının ana amacının iyi anlaşılması gerektiğini belirten Peskov, silahların bölge için ciddi bir tehdit unsuru olabileceğini belirtti.

Kararın “uluslararası konvansiyonlara aykırı" olduğunun altını çizen Peskov, bu tür gelişmelerin sadece bölge için değil, tüm dünya için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Güvenlik Analisti emekli Albay Cahit Armağan Dilek, ABD’nin göndereceği silahların PKK’nın Suriye kolu PYD’nin işine yarayacağını anlattı.

Suriye’nin Halep zaferini de değerlendiren Dilek, Ankara Şam ortaklığının artık şart olduğunu söyledi.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

Suriye ordusu, sivillerin çıkması için Halep'te operasyonları durdurdu Dünya Yunanistan'da başsavcıdan iki darbeci asker için temyiz başvurusu Dünya ABD Savunma Bakanı Carter Afganistan'da Dünya İran’ın eski Türkiye Büyükelçisi Firuz Devletabadi: Türkiye'nin ŞİÖ'ye üyeliği batının senaryolarını boşa çıkartır Dünya