Gözaltına alınan 27 polis İstanbul'a getirildi! E. İstanbul Emniyet Müdürü Hamza Tosun kaçtı!

F tipi örgüt operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun firar etti. 2 gündür aranan Tosun'un yurt dışına kaçtığı öne sürüldü. Operasyon kapsamında 13 farklı ilde gözaltına 27 şüpheli polis İstanbul'a getirildi. Polislerin emniyet işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Abone ol

Eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un yurt dışına kaçtığı öne sürüldü.

F tipi örgütün emniyet ayağına yönelik operasyonda ikametinde bulunamayan Emniyet Müdürü Hamza Tosun firarda. Tosun 2 gündür aranıyor.

13 ilde eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 27 şüpheli polis İstanbul'a getirildi. 2 ayrı dosya üzerinden gözaltına alınan polislerden 20'sinin Mali Suçlar, 7'sini de Organize Suçlar Şubesince sorgulanacağı öğrenildi. KOM Şube'deki 7 polisin 10 Aralık sabah saatlerinde savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

Şüpheli polislerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin yurt dışına çıkış bilgilerini sorguladığı, yasa dışı dinleme ve takipler yaptığı belirtiliyor. Soruşturma konusu bir diğer iddia ise emniyetin bilgisayar sunucularından izinsiz veri transferi yapılması ve hard disklerin geri döndürülemez şekilde silinmesi. Eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkan Mehmet Yeşilkaya ile yardımcısı Osman Balcı'nın da aralarında yer aldığı polislere; örgüt kurma, örgüte üye olma, devlet büyüklerine karşı yasadışı dinleme ve takip suçlamaları yöneltildi. Eski İstanbul KOM Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve eski İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürü Yakup Saygılı ile birlikte 10 tutuklu polis de cezaevinden getirilerek sorgulanacak.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

Kanuni'nin iç organlarının defnedildiği yer bulundu Gündem Dışişleri Bakanlığı: En kısa sürede ayrılın! Gündem Fethullah Gülen'e ABD'de 6 suçtan dava Gündem Nobel ödüllü Aziz Sancar: Benim gibi yapmayın Gündem