Yükseköğretim Kurumları Sınavı için örnek soru kitapçığı yayımlandı

Üniversiteye girişte uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumuna ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı. Kitapçıkta toplam 125 soru var. Sınavda 40'ar Matematik ve Türkçe, 25 Sosyal Bilimler, 20 Fen sorusu olacak. YKS'nın birinci oturumu 23 Haziran 2018'de yapılacak.

Abone ol

Yükseköğretim Kurumları Sınavı için örnek soru kitapçığı yayımlandı. Kitapçığa ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.

40 sayfadan oluşan kitapçıkta Türkçe ve Matematik'ten 40'ar, Sosyal Bilimler'den 25, Fen Bilimleri'nden 20 olmak üzere toplam 125 soru bulunuyor.

Sınav süresi ise 2 saat 40 dakika olarak belirtilmiş.

Türkçe ve Sosyal Bilgiler sorularında uzun okuma metinleri dikkat çekiyor. Matematik sorularında ise geometri, kesirli-kareköklü işlemler, havuz problemleri ve çok bilinmeyenli denklemler göze çarpıyor.

2018 YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 23 Haziran'da, Yabancı Dil oturumu da 24 Haziran'da yapılacak.

Başvuruların 1-21 Mart'ta, geç başvuruların ise 4 Nisan'da yapılacağı YKS'nin sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak.

ulusal.com.tr

YKS'nin birinci oturumunda yöneltilecek örnek sorular yayımlandı Sağlık Dünyada her yıl 57 milyon insan hayatını kaybediyor Sağlık Canan Karatay: Zeytin yiyin, düz duvara tırmanırsınız Sağlık Kolon kanseri yaşlanma ile birlikte giderek yaygınlaşıyor Sağlık