Avrupa, Çin'e yanaştı

Mülteci krizinde çıkmaza giren Avrupa ülkeleri, Çin'e sarıldı. Almanya, İngiltere ve Fransa art arda Çin ile büyük ticari anlaşmalar imzaladı. Pekin yönetiminden talep edilen ise yaşanan mülteci akınını durdurması… Profesör Doktor Sencer İmer, söz konusu anlaşmaları Avrupa ülkelerinin ABD’den ümidini kestiği şeklinde yorumladı. İmer, "Amerika artık yalnız bir ülkedir" dedi.

Abone ol

Önce İngiltere, ardından Almanya son olarak da Fransa mülteci krizinin çözümü için Çin’e yanaştı. Pekin, 3 büyük Avrupa ülkesiyle yaklaşık 95 milyar dolarlık ticaret anlaşması imzaladı. Peki, Avrupa Çin’den ne talep ediyor?

Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, yapılan anlaşmaları Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Prof. Dr. İmer İngiltere ve Fransa'nın Çin ile yaptığı nükleer anlaşmaların önemine de vurgu yaptı.

İmer, anlaşmaların temelinde, Çin'in Avrupa ülkelerindeki teknolojileri kullanarak üretimde dünya markası olmayı hedeflediğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Brett McGurk, Türkiye'ye geldi Gündem Mehmetçik'in başarısı Gündem Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü: ABD uçağı kaçan hastalara dahi ateş açtı Gündem THY uçağı Toronto'ya acil iniş yaptı Gündem