Rusya, Çelik'in yargılanması için Türkiye'ye dilekçe gönderecek

Moskova, düşürülen Rus uçağının paraşütle atlayan pilotunu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik ile ilgili Türkiye'ye dilekçe gönderecek. Çelik’in Rus pilotun ölümüyle ilgisi kanıtlanırsa, Soruşturma Komitesi Çelik'in ceza alması için çalışma yapacak.

Abone ol

Rusya'nın önemli gazetelerinden Kommersant, Rus pilotun öldürülmesinden dolayı suçlanan Alparslan Çelik ile ilgili Moskova'nın harekete geçtiğini yazdı.

Habere göre, Soruşturma Komitesi, Genel Savcılık üzerinden Türkiye’ye Alparslan Çelik ile soruşturma sürdürülmesine ilişkin uluslararası dilekçeyi gönderecek.

Rusya Ceza Kanunu’nun 12. maddesi sınır dışında Rus vatandaşlarına karşı suç işleyen yabancı vatandaşlara soruşturma açılmasını ön görüyor.

Çelik’in Rus pilotun ölümüyle ilgisi kanıtlanırsa, Soruşturma Komitesi Türkiye’de gerekli cezayı alması için çalışma yapacak.

Çelik, 24 Kasım 2015'te Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının paraşütle atlayan pilotunu öldürdüğünü söylemiş daha sonra İzmir'de bir lokantada yemek yerken gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

CHP'li Böke: TBMM Başkanı acilen istifa etmelidir Gündem CHP'li Böke: TBMM Başkanı acilen istifa etmelidir Gündem 1 liralık bağışıyla duygulandıran Şerife Ana eve kavuştU Gündem 1 liralık bağışıyla duygulandıran Şerife Ana eve kavuştU Gündem