'Poşetli Dede' hayatını kaybetti

Konya'da sokaklarda yaşayan ve halk arasında ’Garip’ veya ’Poşetli dede’ olarak tanınan yaşlı adam otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Kimliği kazanın ardından belirlenen 'Poşetli dede' lakaplı Mehmet Keleş'in bankada 1 milyon lirasının olduğu iddia edildi.

Abone ol

Konya'da sokaklarda yaşayan ve halk arasında ’Garip’ veya ’Poşetli dede’ olarak tanınan yaşlı adam otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Kimliği kazanın ardından belirlenen 'Poşetli dede' lakaplı Mehmet Keleş'in bankada 1 milyon lirasının olduğu iddia edildi.

Kaza, dün saat 02.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Yeni Otogar’daki yolcu indirme peronlarında meydana geldi. Kilis’ten Konya’ya gelen yolcu indirip- aldıktan sonra İzmir’e hareket etmeye hazırlanan Mustafa B. yönetimindeki yolcu otobüsü ile geri manevra yapmak istedi.

Bu sırada otobosünün arkasından geçen ve halk arasında ’Garip’ olarak bilinen sokaklarda yaşayan kimsesiz yaşlı adama çarptı. Lastiğin altında ezilen talihsiz adam öldü. Çevredekilerin bağırmaları üzerine durumu fark ederek araçtan inen otobüs şoförü şoke oldu. Yaşlı adamın üzerinden bir parça ekmek ve çok sayıda poşet çıktı. Olay yerindeki incelemen ardından ceset Beyhekim Devlet Hastanesine Morguna kaldırıldı.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Konya’da sokaklarda yaşayan ve halk arasında ’Garip’ veya ’Poşetli dede’ olarak tanınan yaşlı adamın Çorum nüfusuna kayıtlı Mehmet Keleş olduğu belirlendi. Halk arasında atom mühendisi olduğu ve varlıklı olduğu yönünde iddialar bulunan ancak bu iddiaların kesinleşmediği Mehmet Keleş'in hiçbir yakınının polise gidip başvurmadığı belirtilirken, cenazesinin hastane morgundan bekletildiği öğrenildi.

ŞOFÖR SERBEST BIRAKILDI

Olay sonrası gözaltına alınan otobüs sürücüsü Mustafa B. verdiği ifadesinde, "Muavin araçta oturuyordu. Bende aynadan baktım ancak arkada kimseyi göremedim. Perondan çıkmak için geri geri geldiğimde ise bu olay yaşandı" dedi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa B. mahkemedeki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BANKA HESABINDA 1 MİLYON OLDUĞU İDDİASI

Çorum’daki yakınlarının bugün Konya’ya gelerek cenazeyi alacakları belirtildi. Eğer 15 gün içinde yakınlarından birinin cenazeyi almadığı takdirde Büyükşehir Belediyesi tarafından kimsesizler mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Bu arada Mehmet Keleş’in iki ayrı banka hesabında toplam 1 milyon 100 bin lira parası olduğu iddiaları ortaya atıldı. ’Poşetli dede’nin mühendis olduğu da öne sürülmüştü. Ancak bu iddialar henüz doğrulanmadı.

DHA

''Pahalı'' kavga! Yurt Havan mermisi eve düştü Yurt İlk kez halka açık yapıldı! Yurt Van'da deprem Yurt