Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklama yaptı. Kalın, Cizre'de PKK'ya yönelik operasyonlara yapılan eleştirilere tepki gösterdi, "PKK'nın Cizre'deki girişimlerine müsamaha gösterilemez" dedi. Batı'nın PKK'yı şirin göstermeye çalıştığını belirten Kalın, Ferguson eylemlerinde ABD'nin aldığı tedbirleri hatırlattı

Abone ol

"Terör örgütünün özellikle geçtiğimiz günlerde Cizre gibi yerlerde yaptığı girişimlere hiçbir demokratik ülkere müsamaha göstermez. Nitekim ilgili güvenlik kurumlarımız bu konuyla ilgili kararlı bir mücadele vermiştir"

Cizre'de bölücü terör örgütü PKK'yla mücadeleye yönelik yapılan eleştiriye bu yanıtı verdi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın. Basında çıkan yalan haberleri eleştirdi. Batı basınının PKK'yı şirinleştirmeye çalıştığını vurguladı.

"Batı basınının güya IŞİD ile mücadele ediyor gerekçesiyle PKK terörünü, teröristleri şirin göstermeye çalışması onları adeta romantize etmesi estetize etmesi asla kabul edilemez"

Sözcü Kalın, uluslararası basına ABD'de yaşanan Feguson eylemlerindeki tedbirleri hatırlattı.

"Ferguson'da kimse hendek kazmamıştı. Sokaklarda eli silahlı teröristler yoktu canlı kalkanlar yoktu ama orada kamu düzenini sağlamak için ne tür tedbirler alındığını sokağa çıkma yasağı dahil olmak üzere her tür adımın atıldığını gördük"

İspanya ve Fransa gibi ülkelerde, sosyal medyada ya da başka şekilde terörü övme suçundan gözaltına alınanlardan örnek verdi.

"Terörizm nasıl suçsa terörizmi övmek desteklemem şirin göstermek romantize etmek de aynı şekilde suçtur ve bu dünyanın bütün demokratik ülkelerinde böyledir"

Kalın, Türkiye'de de hukuki tedbirlerin alınacağını belirtti.

"Terörle mücadele ederken aynı zamanda terör propagandasına alet olmamak toplumsal husumeti besleyen yetkilileri hedef gösteren yayınlardan da kaçınmak gerekir. Bununla ilgili hukuk çerçevesinde devletin alacağı tedbirler de ortadadır."

IŞİD ile mücadelede atılan adımları anlatan İbrahim Kalıni 20 bin kişinin Türkiye'ye girişine yasak getirildiğini, 2 bini aşkın kişinin sınır dışı edildiğini, gözaltına alınan 500 kişiden 165'inin tutuklandığını ifade etti. Ancak batının terörist geçişi konusundaki tutumunu eleştirdi.

"DEAŞ terör örgütüyle mücadele sadece Türkiye'nin meselesi değildir. Dünyanın hergün gündeme getirdiği bu konuda herkesin üzerine büyük sorumluluklar düşmektedir"

İbrahim Kalın, Suriye'de oluşturulacak güvenli bölge konusunda koalisyon ülkelerinin hem fikir olduğunu operasyonel ayrıntıların görüşüldüğünü belirtti.

"Bunun operasyonel detayları da şu anda konuşulmaya devam ediyor"

PKK'nın öldürdüğü 13 yaşındaki Fırat Sımpil'in babası konuştu Gündem AKP'li eski milletvekili İdris Bal'a darbe soruşturması Gündem Büyük operasyon başlatıldı Gündem Şehit ailelerine acı haberi şehit kızı polis müdürü veriyor Gündem