Kuraklıktan etkilenen illerin sayısı 52'ye çıktı

Türk çiftçisi bir yandan sel baskınlarıyla, diğer yandan kuraklıkla mücadele ediyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklıktan zarar gören il sayısının 52'ye çıktığını söyledi.

Abone ol

Yurt genelinde yaşanan kuraklık ve sel baskınları tarımda ciddi zarara neden oldu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklıktan zarar gören il sayısının 52'ye yükseldiğini açıkladı. Bayraktar, kuraklık desteklemelerinin ödenmesinde de belirsizlik yaşandığını söyledi. Bayraktar, Şanlıurfa’da yaşanan elektrik kesintilerine de değindi. "Yapılan bu kesintilerden ürün kaybına uğrayacak üreticilerin zararlarını kim karşılayacak?" diye sordu.

Karadeniz'de sel ve heyelan nedeniyle çay üreticileri de büyük zarar gördü.

Çay üreticilerinin zararlarının karşılanması, Çaykur alım fiyatlarının ve kotalarının yükseltilmesi, çay kanunu çıkarılması isteniyor.

Bayraktar, 2021 yılı süt primlerinin de üreticilere henüz ödenmediğini hatırlattı. Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği 3 lira 20 kuruşluk süt fiyatıyla üreticilerin bir kilo yem bile alamadığını söyledi.

Bayraktar, mevcut yem fiyatlarına göre çiğ süt fiyatının en az 4 lira 57 kuruş olması gerektiğini belirtti. Süt fiyatı artmadığı takdirde hayvanların kesime gideceği, yeni bir krizin kaçınılmaz olacağı uyarısını yaptı.

Aşı karşıtlığı nasıl aşılacak? Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Ersin Uygun: "İkna çalışmalarında kararsızlara ağırlık verilmeli" Gündem Memur tepkili: Zam müzakerelerinde hükümetin yüzde 5+6'lık teklifine tepki gösterdi Gündem Bahçeli'den Afganistan açıklaması: ''Taliban ile görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır'' Gündem Doğu Perinçek'e önemli davet: Vatan Partisi lideri Uluslararası MENA Konferansı'nda konuşacak Gündem