Fatura bürokratlara kesildi

Bürokraside yaşanan hesap karışıklığının faturası Hazine çalışanlarına kesildi. Sayıştay, kayıtlarda yer alan belediyelere ait 641 milyon liralık borçların Hazine tarafından tahsil edilmediğini saptadı. Hazine, borçları sorumlu bulduğu bürokratlara fatura etti.

Abone ol

AKP döneminde krize dönüşen belediyelere ait borçların faturası Hazine bürokratlarına kesildi.

Kayıtlarda görünen 641 milyon liralık borç, Hazine bürokratından tahsil edilecek.

Belediyelerin Hazine Müsteşarlığı’ndan aldıkları borçlar uzun süredir tartışma konusu. Yapılan düzenleme ile vadesi 31 Aralık 2014 ya da daha önce dolan belediyelere ait borçlar uzlaşma komisyonlarına taşınmıştı.

Uzlaşma kapsamına alınan borçlar, “vadesi geçmiş borçlar” statüsünden çıkarıldı.

Ancak bu süre içerisinde Belediyeler ile Hazine'nin uzlaşma koşulları netleştirilemediği için borçlara gecikme faizi eklendi. Üstelik bir de gecikme cezası verildi. Böylece belediyelerin borçları kağıt üzerinde katlanmş oldu.

Kurumların mali kayıtlarını inceleyen Sayıştay, ödenmeyen borçların tahsil edilmesi için bir girişim yapılmadığını tespit etti. Durum Hazine Müsteşarlığına bildirildi.

Belediyelerden alacağını tahsil edemeyen Hazine ise 641 milyon liralık alacağı bürokratlardan tahsil etme kararı aldı.

ulusalkanal.com.tr

Doğrudan yatırımda artış Ekonomi Belediye işgal edildi! Ekonomi Üretimde daralma, ihracatta azalma var Ekonomi Ev sahipleri için süre uzatıldı! Yeni tarih 31 Mart Ekonomi