Amasya direnişi sonuç verdi

Amasya'da, mahallelerindeki yeşil alanı korumak için eylem başlatan yurttaşların mücadelesi zaferle sonuçlandı. İstasyon Mahallesi'nde park alanına yapılmak istenen akaryakıt istasyonu, yargıya taşındı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Abone ol

Amasya'da ağaçlık alanın yağmalanmasına karşı çadır kurdular, nöbet başlattılar. Ve eylemleri zaferle sonuçlandı. Samsun 2'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma karar verdi.

3 gün önce İstasyon Mahallesi'nde akaryakıt istasyonu yapmak için 168 ağaçtan 35'i kesildi. Yurttaşlar olayı duyar duymaz olay yerine gitti. Görevlileri alandan uzaklaştırdı. Diğer ağaçların kesilmesine izin vermedi.

Yeşil alanını korumak isteyen halk çadır kurdu, nöbet tuttu. Dayanışma büyüdü, sayı giderek arttı. İstanbul, Tokat, Çorum, Samsun ve Eskişehir'den yurttaşlar eyleme destek için Amasya'ya gitti. Ev kadınları parkta nöbet tutanlara çorba ve yemek desteğinde bulundu.

Eylemlerin ardından Amasya Barosu'na bağlı avukatlar olayı yargıya taşıdı. Bin 88 imza Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne verildi. Ve güzel haber geldi. Samsun 2'nci İdare Mahkemesi yurttaşların lehine karar verdi. Projeyle ilgili yürütmeyi geçici olarak durdurma kararı aldı.

ulusalkanal.com.tr

Kan donduran ifade: Güzel kızlardan nefret ediyorum Gündem Hangi AKP'li vekil Öcalan ile İmralı'da görüştü! Gündem Atalay, Kandil'e sinyali verdi Gündem Bu iddia gündemi sarstı! Gündem