Azerbaycan'daki enerji şirketinin tesislerinde yaşanan olayda 32 kişinin öldüğü öne sürüldü

Azerbaycan devletine ait enerji şirketi SOCAR'ın tesislerinde yangın çıktı. SOCAR'dan yapılan açıklamada, en az 1 kişinin öldüğü, 30 işçinin kaybolduğu, 32 kişinin ise kurtarıldığı belirtildi. Azerbaycan Petrol Çalışanları Haklarını Koruma Komitesi ise 32 işçinin öldüğünü öne sürdü.

Abone ol

Azerbaycan devletine ait SOCAR enerji şirketinin Hazar Denizi'ndeki tesislerinde yangın çıktı. Alevler hızla tesisleri sardı. Resmi açıklamaya göre olayda 1 kişi hayatını kaybetti. Ancak 32 işçinin öldüğü öne sürüldü.

Yangının Hazar Denizi'nde etkili olan kasırga nedeniyle yaşandığı belirlendi. Kasırga sırasında oluşan dev dalgalar, platformun kısmen çökmesine neden oldu.

Su altındaki yüksek basınçlı gaz hattının da tahrip olması sonucu yangın çıktığı tespit edildi.

Yangının hemen ardından platforma bağlı tüm petrol ve doğalgaz boruları kapatıldı. Buradaki 28 petrol ve doğalgaz kuyusunun faaliyeti durduruldu. Yangının sistemde ve borularda kalan gaz nedeniyle devam ettiği öğrenildi.

Arama kurtarma çalışmaları, bölgeye gönderilen gemi ve helikopterle sürdürülüyor. Ancak kötü hava koşulları çalışmaları zorlaştırıyor.

SOCAR'dan yapılan açıklamada, en az 1 kişinin öldüğü, 30 işçinin kaybolduğu, 32 kişinin ise kurtarıldığı belirtildi.

Azerbaycan Petrol Çalışanları Haklarını Koruma Komitesi ise 32 işçinin öldüğünü öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

Esad’dan Cameron’a: 70 bin ılımlı muhalif nerede? Dünya Dünyaca ünlü sanat galerisinde bıçaklı saldırı şoku Dünya Finlandiya Cumhurbaşkanı: Putin ve Erdoğan arasında aracı oldum Dünya Endonezya'da trenle minibüs çarpıştı: 16 ölü Dünya