Erdoğan'dan Ak Saray-Hükümet arasındaki ilişkilere yönelik açıklamalar

Ak Saray ile hükümet arasındaki ilişkilerde son durum ne? Erdoğan hükümet politikalarına nasıl bakıyor? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu soruların yanıtını Ak Saray'da Ak Parti grup başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiği yemekte verdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasındaki istişare ve danışma mekanizmasının işlemediğini belirtti, bizzat Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Şeffaflık Paketini eleştirdi.

Abone ol

Önce AKP'li kadın milletvekillerini sonra da AKP grup başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyelerini topladı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Art ardına yapılan toplantılarda Ak Saray ile hükümet arasındaki ilişkilere yönelik açıklamalar yaptı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, AKP grup başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan uzun yemek sohbetinde birçok konu değerlendirildi.

Erdoğan hükümetle olan ilişkilerini "Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında, istişare ve danışma mekanizması yeterince işletilemiyor. Bir konu dışında bu mekanizma pek kullanılmadı." ifadeleriyle özetledi. İstişare ve uyum olabilmesi için "başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu" söyledi.

Eleştiriler yalnızca ilişkilere yönelik değildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Kamuda şeffaflık paketi"ne de karşı çıktı. Erdoğan, "Böyle bir düzenlemenin zamanlaması ve içeriği çok önemli. Seçim öncesinde doğru gelmiyor." dedi.

Erdoğan paketteki "Mal bildirimi" konusunda da "Çok dikkatli olunmalı. Böyle giderse görev alacak il ve ilçe başkanı bulamazsınız. Bu konularda ekonomiyi dikkate alarak karar verilmeli." şeklinde değerlendirme yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Son provokasyon Sahte Bayrak mı olacak? Gündem TGB'liler Davutoğlu'nu bu pankartla karşıladı Gündem Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Aydınlık gazetesine konuştu Gündem AKP'li vekil trafik kazası geçirdi Gündem