Genelkurmay Başkanı Akar ile ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, İncirlik'te görüştü

İncirlik Üssü sürpriz bir görüşmeye ev sahipliği yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İncirlik’te ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile görüştü. Görüşmenin içeri ile ilgili bilgi verilmedi.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimide FETÖ'cü subayların önemli merkezlerinden biri olan Adana'daki İncirlik Üssü sürpriz görüşmeye ev sahipliği yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı ile birlikte bölgedeki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Adana’ya gitti.

Orgeneral Akar ilk olarak İncirlik'te konuşlu 10’uncu Tanker Üs Komutanlığında incelemelerde bulundu.

Orgeneral Akar'ın ziyareti sırasında, İncirlik Üssü bir başka Genelkurmay Başkanını daha ağırlıyordu. O isim üste görev yapan ABD askerlerinin Noel’ini kutlamak için İncirlik’te bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'tu.

Orgeneral Akar, İncirlik'te ABD'li mevkidaşı ile biraraya geldi. Görüşmeye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak da eşlik etti.

Görüşmenin içeriği hakkında bilgi verilmedi.

Orgeneral Akar daha sonra Adana Valiliğini ziyaret etti, ardından da 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı birliklerinde denetlemelerde bulundu.

TSK'dan yapılan açıklamada şunlar denildi:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu halde, 05 Aralık 2016 tarihinde bölgede bulunan birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Adana’ya gitmiştir.

Orgeneral AKAR ilk olarak 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı/İncirlik’te incelemelerde bulunmuş, daha sonra ABD personelinin Noel’ini kutlamak için İncirlik’te bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph DUNFORD ile de bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Orgeneral AKAR müteakiben Adana Valiliğini ziyaret etmiş, ardından 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı birliklerinde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur.

ulusalkanal.com.tr

'Tepe lambası' ya da 'çakar lamba'lı araçlara 192 lira para cezası kesilecek Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan 'başkanlık sistemi' açıklaması Gündem Meteorolojiden Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için buzlanma ve don uyarısı Gündem Kayapınar ve Yenişehir belediye başkanları gözaltına alındı Gündem