Şirvan'daki faciayla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı

Siirt'in Şirvan ilçesinde yaşanan heyelan faciasıyla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. İşletme müdürü, başmühendis, daimi nezaretçi, alt yüklenici firma şantiye şefi asıl kusurlu bulundu. İş güvenliği uzmanın da 1 ay önce, "aşırı yağışlarda kaya ve toprak kayması olacağı" uyarısı yaptığı ortaya çıktı.

Abone ol

Siirt'te Ciner grubuna ait maden ocağındaki ihmaller bilirkişi raporuyla tespit edildi.

14 işçinin cansız bedenine ulaşıldığı, 2 işçinin arandığı madende işletme müdürü, başmühendis, daimi nezaretçi, alt yüklenici firma şantiye şefi asıl kusurlu, işveren ve işveren vekili tali kusurlu bulundu.

Raporda alt yüklenici firmanın iş güvenliği uzmanı, 18 Ekim 2016 tarihinde inceleme yaptığı ve firmayı uyardığı belirtildi. İŞ güvenlik umzanı, aşırı yağışlarda kaya parçalarının düşeceği toprak kaymalarının olacağı firmanın gerekli önlemleri alması ve bu süreçte çalışmaların askıya alınmasını istemiş.

Daha vahimi bu tespit, alt yüklenici işveren tarafından ana firmaya bildirilmedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU / MADENDEKİ İHMALLER

- Kaymanın olduğu üst kotlarda yapının yamaç molozu gibi gevşek malzemelerden oluştuğu anlaşılmaktadır.

- Şev eğilimlerinin daha yatık ve basamak genişliklerinin daha geniş tutulması gerekmektedir. Bu değerlere uyulmamıştır.

- Ocak emniyeti açısından ara basamakların da uygun kotlarda oluşturulmadığı görülmektedir.

- Yağışlarla ilgili madende gerekli önlem alınmamıştır.

Maden mühendisleri ve iş güvenliği uzmanları tarafından hazırlanan rapor, soruşturma dosyasına girdi.

ulusalkanal.com.tr

Adana’da ilk darbe davası başlıyor Gündem İstanbul Emniyeti: Uyarı yazımızın temel sebebi... Gündem Ebru Tireli'ye saldıran, babasının çalışanı çıktı Gündem Deniz çekildi, tarih ortaya çıktı Gündem