Diyadin Belediye Başkan vekili ile birlikte 25 kişi gözaltına alındı

PKK'lı teröristlere yardım ve yataklık yapmakla suçlanan HDP'li belediyelere yönelik operasyonlar devam ediyor. Ağrı'nın HDP'li Diyadin Belediye Başkan Vekili Mustafa Alpaslan'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, PKK'ya silah ve eleman temin etmekle suçlanıyor.

Abone ol

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yardım ettiği belirtilen HDP'li Diyadin Belediye Başkan Vekili Mustafa Alpaslan'ın da aralarında olduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, teröristlerin ifadeleriyle Tendürek Dağı bölgesinde PKK ile irtibatlı oldukları, örgüte silah, malzeme ve eleman temin ettikleri belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında HDP'li Diyadin Belediye Başkan Vekili Mustafa Alpaslan ve Diyadin Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Bozkurt'un bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin, belediye araçları ile teröristlere, tıbbi malzeme, gıda, patlayıcı yapımında kullanılan mutfak tüpleri ve araç gereçler gönderdiği tespit edildi.

Dağdan inen bazı teröristlerin ilçe merkezinde belediyede misafir gibi ağırlandığı da öne sürüldü.

Ayrıca teröristlerin ihtiyaçlarının karşılandığı ve istedikleri zaman belediye aracılığı ile dağa yemek siparişi bile verdikleri öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Hakkari Derecik'te askeri üs bölgelerine saldırı düzenlendi Gündem Gazi Mahallesi'nde önceden belirlenen adreslere operasyon yapıldı Gündem Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu güvenlik gerekçesi ile kapalı olacak Gündem Adana merkezli 9 ilde terör örgütü MKP'ye operasyon düzenlendi Gündem