Pentagon'dan İdlib açıklaması

Pentagon, Türkiye'nin İdlib'le ilgili tavrına "saygı duyacaklarını" açıkladı. Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, Menbiç yol haritasıyla ilgili de konuştu. Pahon, Türkiye'nin Menbiç şehir merkezine girmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Abone ol

Amerika Türkiye'nin İdlib'le ilgili atacağı adımlara destek verdi, "Türk askeri Menbiç'e girmeyecek" dedi.

Açıklamalar Pentagon Sözcüsü Eric Pahon'dan geldi. Hürriyet gazetesine konuşan Pahon, Türkiye'nin İdlib'le ilgili izleyeceği politikaya saygı duyacaklarını söyledi.

"Orası sonuçta Türkiye’nin güney sınırı ve burada yaşananlarla ilgili kaygıları var. Ne yapmaları gerektiğine kendileri karar verecek. Zaten İdlib’de bir şey yaşanmasa bile Türkiye’nin güney sınırında radikaller ve sığınmacı akışı nedeniyle zaten pek çok sorunu var. Dolayısıyla da kendi sınırlarında güvenliği nasıl sağlama arzusunda iseler buna saygı duyarız"

Pahon Menbiç ile ilgili açıklamalar da yaptı. Bir dönem Türkiye ile Menbiç yol haritası konusunda gerilim yaşadıklarını belirten Pentagon Sözcüsü, "sorun çözülmeye çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD’nin Menbiç için geçen haziranda iki ülke arasında onaylanan yol haritasının uygulanmasını savsakladığını söyledi. Bu son derece karmaşık bir sorun ve çözülmeye çalışılıyor. Yol haritası beraber çalışabilmemiz için genel bir anlaşmaydı ve biz şimdi bundan sonraki adımları inşa ediyoruz. Öngörülebilir bir gelecekte Türkler Menbiç’e girmeyecek. Şehir merkezi içinde olmayacaklar."

Pahon, Türkiye ve Amerika'nın yapacağı ortak devriyelerin de şehir merkezinde olmayacağını ifade etti.

PKK/PYD'nin içinde olduğu Menbiç Askeri Konseyi'nin de hala işler durumda olduğunun altını çizdi Eric Pahon.

"Türkiye Menbiç Askeri Konseyi’nde PKK’lıların olduğunu söylüyordu. İçinde bulunduğumuz uzun süreç bu elemenin yapılacağı süreç. Onların kötü adam dediklerini çıkartıp iyi olanları tutma süreci. Bu yapının içini tamamen boşaltmak istemiyoruz. Herkesin beraber çalışmakta mutabık olacağı kişilerin kimler olduğunu tespit etmemiz lazım. Bu süreç üzerinde henüz çalışma aşamasındayız"

Eric Pahon, Suriye halkının güvenliği için bölgede kaldıklarını iddia ederek, "İşimiz bitene kadar buradayız" dedi.

ulusal.com.tr

BMGK toplandı Dünya Rıza Sarraf'ın suşi keyfi Dünya Florence kasırgası geliyor Dünya Avrupa Birliği'nde hava kirliliği erken ölüme yol açıyor Dünya