8. Türk Keneşi Zirvesi İstanbul'da düzenlenecek

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) 8. Zirvesi'nin tarihi ve düzenleneceği ülke belli oldu. 12 Kasım 2021'de gerçekleştirilecek zirveye İstanbul ev sahipliği yapacak.

Abone ol

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) 8. Zirvesi 12 Kasım 2021’de İstanbul’da yapılacak.

Açıklama, Türk Konseyi Genel SekreteriBağdat Amreev'in Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjártó ile yaptığı görüşmede yapıldı.

Genel Sekreter, İstanbul Zirvesi’nin gündeminin oldukça zengin olacağını ve teşkilat içinde işbirliğine yeni bir ivme kazandıracağını ve Türk dünyasındaki ilişkileri yeni bir boyuta taşıyacağını da kaydetti.

Türk Konseyi üye devletlerinin başkanları, daha önce 31 Mart 2021 tarihinde Gayri Resmi Türkistan Zirvesi’nde video konferans yöntemiyle toplantı yapmıştı.

Barış Pınarı bölgesine saldırı girişimi: 6 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi Gündem Dışişleri'nden Avusturya Şansölyesi Kurz'a tepki: ''Türkiye AB'nin sınır muhafızı veya sığınmacı kampı olmayacak'' Gündem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ''Aşılarımızı yaptırarak riski en az düzeye indirelim'' Gündem BioNTech'ten yeni hedef: Sıtma aşısı üretilecek Gündem