AKP'ye Antalya'da büyük şok!

Göreve başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel zor durumda. Konyaaltı sahilini işletmek için Meclis'ten yetki isteyen Türel'e 48 evet 51 ret oyu çıktı.

Abone ol

Antalya'da Konyaaltı sahilinin kiralanmak için harekete geçen AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e meclisten vize çıkmadı. Belediye Meclisi'nden 48 evet oyu çıkarken 51 ret oyu çıktı.

Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ana gündem maddesi Konyaaltı Sahili oldu. AKP'li Başkan Türel, sahilin 5 kilometrelik bölümünün Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralanması için yetki istedi.

Türel'in bu isteği CHP'li ve MHP'lilerin tepkisine neden oldu.

CHP grup sözcüsü Songül Başkaya, Konyaaltı sahilinin Antalya İl Özel İdaresi’ne verildiğini hatırlattı, sahilin Konyaaltı Belediyesi’ne verilmesini önerdi. MHP grup sözcüsü Selçuk Senirli de Türel’e yetki verilmesini uygun bulamadıklarını açıkladı.

Manavgat, Alanya ve Kemer Belediye Başkanları ise sahillerin ilçe belediyeleri tasarrufunda kalmasını önerdi.

Tartışmaların ardından yapılan oylama 48 evet, 51 ret oyuyla plan reddedildi. Menderes Türel de "Konyaaltı sahili CHP ve MHP yüzünden sahipsiz kalıyor” dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP
Feyzioğlu'ndan suçlamalara cevap Gündem Fenerbahçe'den çok sert açıklama Gündem Turgay Ciner ifade verdi Gündem TSK'da bir devir kapanıyor Gündem