Abdullah Ağar, Sincar ve Karaçok harekatına dair iki ilki yazdı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerinde bulunan terör örgütü PKK'ya ait hedeflere geceyarısı hava harekâtları düzenledi. Operasyonlarda hedefler tam isabetle vuruldu. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, harekata dair iki ilk olduğunu belirtti.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın ikinci Kandil'i olarak bilinen Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerinde bulunan hedeflere hava harekâtları düzenledi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada "25 Nisan 2017 günü saat 02.00'de belirlenen hedeflerin tam isabetle vurulduğu" kaydedildi.

Açıklamada "PKK'nın Suriye ve Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yoğun şekilde silah, mühimmat, patlayıcı ve terörist sevk ettiği, operasyonların uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar kapsamında yapıldığı" vurgulandı.

ABDULLAH AĞAR: HAREKATA DAİR İKİ İLK

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, harekata dair iki ilki yazdı.

Ağar şunları ifade etti:

Irak-Sincar ve Suriye-Karakoç dağına yapılan harekatla;

1- Cumhuriyet tarihinde ilk defa iki farklı ülkedeki hedeflere eş zamanlı hava harekatı düzenlendi.

2- Türkiye şu ana kadar Irak'ta Şırnak'ın karşısına gelen Sinath-Haftanin, Hakkari'nin karşısına gelen Zap ve Hakurk genel kamp alanlarıyla Kandil'i vurmuştu. Suriye'de ise hava akınları Fırat Kalkanı bölgesinde etki üretmişti. Şimdi bütün bu alanlardan farklı iki bölgede ve ilk defa bir etki üredi.

...

Harekat operatif seviyede icra edilmiş olsa bile, kamu diplomasisi, uluslararası ilişkiler, sahadaki dengeler ve hareketlilik açısından stratejik sonuçlar barındırıyor.

Fırat Kalkanı karasal etki anlamında nasıl stratejikse, bu hava etkisi de aynı sonuçları içinde barındırıyor.

ulusalkanal.com.tr

Yunanistan, Türkiye'ye ait toprakları işgale devam ediyor Gündem CHP'li Yılmaz'dan Sincar operasyonu açıklaması Gündem Hükümet ada işgalini izliyor Gündem Hrant Dink cinayetindeki yeni iddianamede çarpıcı tespitler Gündem