Scooter düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu

Türkiye'de elektrikli scooterların kullanımı her geçen gün artıyor. Özellikle koronavirüsün hayatımıza girmesi ile meraklısı çoğaldı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı da trafikte sorun yaşanmaması için elektirkli scooter hakkında yeni bir düzenleme hazırladı.

Abone ol

Scooterların azami hızı saatte 18 km olacak. Bu araçlar, otoyol ve azami hız sınırı 50 km/s üzerinde olan kara yollarında kullanılmayacak. Elektrikli scooter kullananlarda 18 yaş sınırı aranacak.

Düzenlemeye göre iki kişi aynı anda scootera binemeyecek. Araçlarda çanta dışında yük taşınmayacak. Sürücülerin yayaları tehlikeye sokamasına müsade edilmeyecek. Elektrikli scooterların toplu taşıma araçları ile entegre olacak şekilde kullanımı sağlanacak.

Bundan sonra kask, dizlik, reflektör, ceket gibi koruyucu ekipman kullanımı teşvik edilecek. Elektrikli scooterların belirli bölgelere yığılmasının önüne geçilecek. Kamu düzenini bozmayacak şekilde kullanım sağlanacak.

‘Çuf Çuf’ isimli elektrikli scooterların ilk etapta istasyonlarda hizmet vereceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, elektrikli scooter için TCDD’nin yerli girişimlerden hizmet satın aldığını vurguladı.

HABER: ŞEVVAL YILDIRIM - KAMERA: EMRE ALP GENÇ

ulusal.com.tr

Adalara kışkırtma turu Gündem Terörle mücadelede Türkiye-İran ortaklığı Gündem "Aksaçlılar"a Almanya'dan destek Gündem Emniyet Genel Müdürlüğü: Gerekli adli ve idari işlemler başlatıldı Gündem