7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri başlıyor

7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri, Aralık ayının ilk haftasında başlayacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonunda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek.

Abone ol

7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret maratonu başlıyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere aralık ayının ilk haftasında toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek.

Bakanlıktaki toplantının ardından Türk-İş ve TİSK'in ev sahipliğinde toplantılar yapılacak. Komisyon, son toplantısını aralık ayı bitmeden Bakanlıkta yaparak 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek.

Masada işçileri temsil eden Türk-İş, görüşmelerde bir işçinin net yaşam maliyetini gündeme getirecek.

İşverenleri temsil eden TİSK ise devletin işverenlere işçi başına verdiği aylık 100 liralık asgari ücret desteğinin devam ettirilmesini talep edecek.

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt Bin 777 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net Bin 404 lira 6 kuruş olarak uygulanıyor.

ulusal.com.tr

Borsa günü yükselişle tamamladı Ekonomi Dolardaki yükseliş sürüyor Ekonomi İthalat, besiciye darbe vuruyor Ekonomi "Çoğunluğu sağladık sendika hakkımızı istiyoruz" Ekonomi