İngiltere Brexit sonrası ikinci ticaret anlaşmasını Türkiye ile yapıyor

İngiltere Ticaret Bakanı Liz Truss, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasının yakında imzalanmasının planlandığını açıkladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Brexit sürecini yakından takip ettiklerini, İngiltere ile Türkiye arasındaki taslak anlaşmanın hazır olduğunu belirtmişti.

Abone ol

Türkiye ve İngiltere arasındaki ekonomik ilişkiler güçleniyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılış sürecini yakından takip ettiklerini ve İngiltere ile Türkiye arasındaki taslak anlaşmanın hazır olduğunu, ''AB ile Birleşik Krallık'ın müzakerelerinin tamamlanmasıyla bizim serbest ticaret anlaşmamızı yürürlüğe koyabilmemiz için bu süreci neredeyse nefes nefese, dakika dakika, saat saat takip ediyoruz.'' sözleriyle belirtmişti.

İngiltere son olarak Avrupa Birliği ile ticaret anlaşması imzaladı. Ada ülkesi şimdi de Türkiye ile ilk serbest ticaret anlaşmasını imzalamaya hazırlanıyor.

İngiliz Ticaret Bakanı Liz Truss, serbest ticaret anlaşmasının bu hafta imzalanmasının planlandığını açıkladı: ''Bu hafta imzalamayı planladığımız anlaşma gümrük vergisi alınmayan düzenlemeleri sürdürecek ve ticaret ilişkimizi destekleyecek. Birleşik Krallık'ta imalat, otomotiv ve çelik sektöründe binlerce istihdam için netlik sağlayacak.''

Truss, anlaşmanın iki ülke arasındaki mevcut ticaret ilişkisini aynı şekilde sürdüreceğini ifade ederken daha ayrıntılı bir anlaşmaya ise yakında ulaşılacağına inandığını belirtti.

Ticaret Bakanlığının verilerine göre 2019 yılının tamamında iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 16,3 milyar dolar olarak kaydedilmişti. 2019'da Türkiye, İngiltere ile ticaretinde 5,4 milyar dolar fazla elde etti.

Türkiye İngiltere'den en fazla makineler, demir-çelik ve mücevherci eşyası ithal ediyor. Buna karşılık Türkiye İngiltere'ye en çok motorlu kara taşıtları, örme giyim eşyası ve aksesuarları ile elektrikli makineler ihraç ediyor.

İşte Türkiye'ye gelecek Çin aşıları, merkezinde görüntülendi! Gündem Gültekin'in ailesi iddiayı doğruladı: ''Davadan vazgeç'' Gündem İlk parti havalimanına transfer ediliyor Gündem Hakkari'deki çığ felaketinde şehit sayısı 2'ye yükseldi Gündem