Yaşar Üniversitesi'den AİHM zaferine ilişkin açıklama

AİHM Büyük Daire'nin Doğu Perinçek’in başvurusu üzerine aldığı kararla ilgili olarak Yaşar Üniversitesi'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada kararın memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Abone ol

Yaşar Üniversitesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi'nin Perinçek-İsviçre davasında verdiği kararı memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Üniversite rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Yaşar Üniversitesi, demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti ilke ve değerlerine bağlı bir yükseköğretim kurumu olarak;

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi’nin “Perinçek- İsviçre” vakasında verdiği 15 Ekim 2015 tarihli hükmü memnuniyetle karşıladığını ve bilhassa Strasburg Mahkemesi hakimlerinin bazı ulusal kanun ve parlamento kararlarına rağmen, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkelerine olan bağlılıklarını ortaya koymalarından ötürü büyük bir mutluluk duyduğunu beyan eder.

Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü"

ulusalkanal.com.tr

Türk Dışişleri Bakanlığı, Suriye hükümetiyle görüşmelere başladı Gündem Canlı bomba yakalandı Gündem Ali Osman Demirtaş en kalabalık mitingini yaptı Gündem AKP'da çatlak büyüyor Gündem