AKP, CHP ve MHP kapatma konusunda uzlaştı

Mini Anayasa paketi çalışmaları yürüten AKP, CHP ve MHP temsilcileri Yüksek Öğretim Kurumu'nun kapatılması için uzlaşma sağladı. YÖK’ün yerine kurulacak ve "Bilimsel, idari ve mali özerkliği" güvence altına alacak yeni sistemde anlaşılırsa Anayasa’nın ilgili maddeleri değiştirilecek. Paket yazım aşamasını tamamlayan temsilciler, HSYK'nın ikiye ayrılması görüşünden de vazgeçti.

Abone ol

YÖK'ün kapatılması konusunda uzlaşıldı, HSYK'nın ikiye ayrılmasından vazgeçildi.

AKP, CHP ve MHP temsilcileri mini Anayasa paketinin yazım aşamasını tamamladı. Açıklama MHP adına görüşmeleri yürüten Afyonkarahisar milletvekili Mehmet Parsak'tan geldi. Parsak, "Uzlaşabildiğimiz, uzlaşmaya yakın olduğumuz ve uzlaşamayacağımızı düşündüğümüz maddeleri gördük. Bunları liderimize sunacağız" dedi.

Milliyet'in haberine göre üç parti temsilcisi, Yüksek Öğretim Kurumu'nun kapatılması konusunda mutabakata vardı. Habere göre, temsilciler YÖK'ün yerine üniversitelerin, "Bilimsel, idari ve mali özerkliğini" güvence altına alacak bir sistemde uzlaşırsa, pakete bu kurumu ilgilendiren maddeler eklenecek.

Haberde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun ikiye ayrılması konusunda partilerin görüşlerinden vazgeçtiği belirtildi.

Temsilciler, bir süre önce gündeme gelen Yüce Divan yetkisinin Anayasa Mahkemesi’nden alınabileceği tartışmasında da geri adım attı.

Temsilciler, Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan kararnamelerde yaşanan hukuki boşlukların giderilmesi için neler yapılacağını da tartışıldı. Bu kapsamda pakete koyulması için Anayasa ile Meclis İç Tüzüğü arasındaki uyumsuzluğun giderilmesine yönelik düzenlemeler masaya yatırıldı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan Obama açıklaması: Bir şeyler yapmak istiyor Gündem Konya'da jandarmadan suikast tipi kalem tabanca operasyonu Gündem Numan Kurtulmuş: ABD'nin darbe ile bağlantısı olduğunu düşünmüyoruz Gündem Sürücülerin kabusu oldu: 470 bin araca ceza Gündem