Cari açık korkutuyor

Mart ayına cari işlemler dengesi verileri açıklandı. Azalan cari açık, 589 milyon dolar oldu. Uzmanlar, üretim için yapılan ithalatta yaşanan düşüşün cari açığı azalttığını belirtiyor

Abone ol

CARİ AÇIK KORKUTUYOR

Kur yükseldi, üretimin bağımlı olduğu ithalat düştü. Buna bağlı olarak da cari açık daraldı.

AÇIK 589 MİLYON DOLAR

Cari işlemler açığı, bir önceki yılın mart ayına göre 4 milyar 145 milyon dolar azaldı. Açık, 589 milyon dolar oldu. Verileri Merkez Bankası açıkladı. 12 aylık cari işlemler açığı da 12 milyar 829 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Söz konusu azalışta, dış ticaret verileri etkili oldu. Uzmanlar rakamların üretim krizine işaret ettiğini belirtiyor. Türk imalat sanayi kriz nedeniyle durduğundan yarı mamül ve hammadde ithalatı da durdu. Sonuç olarak cari açık geriledi.

TÜRKİYE'DE YATIRIM KRİZİ

Türkiye yatırım krizinin içinde. Doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler 965 milyon dolara geriledi.

TÜRK LİRASI, DEĞER KAYBEDİYOR

Türk lirasının değer kaybı da devam ediyor. Dolar, yeni haftaya hızlı başladı.

Haftayı 6 liranın altında açan dolar, ardından yükselişe geçerek 6 lira 11 kuruş seviyesinin üzerine çıktı. Avro ise 6 lira 88 kuruşa kadar dayandı.

Cari işlem dengesi, martta piyasa beklentilerin altında gerçekleşti ancak kurda yukarı yönlü eğilim sürüyor.

MERKEZ'DE REZERV BİTTİ

Diğer yandan Merkezin rezevleri eriyor. Resmi rezervlerde sadece bir ayda 5 milyar 728 milyon dolara düştü.

ulusal.com.tr

Hayvancılık ve kırmızı et alarm veriyor Ekonomi 13 Mayıs 2019 dolar TL kurunda son durum! Dolarda flaş gelişme: Dolar/TL kuru, 6,12 TL'yi gördü Ekonomi Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'liler İstanbul'da tekrarlanacak seçim için kararını verdi! "Kullanacağız" Ekonomi Artvin'de Lipton Çay fabrikası işçilerinin eylemi sürüyor Ekonomi