TSK ''Uçan Herkül''leri modernize ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterindeki en önemli nakliye uçaklarından olan C-130'lar, Kayseri'deki tesislerde Türk mühendis ve teknisyenleri tarafından modernize ediliyor. 60 yıllık "Herkül" lakaplı uçan devler, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ile Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde yeni nesil modern teknolojiyle donatılıyor.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterindeki en önemli nakliye uçaklarından olan C-130'lar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde yeni nesil teknolojiye kavuşuyor. Kayseri'deki askeri uçak bakım merkezi, dünyanın sayılı tesisleri arasında.

Fabrika Seviyesi Bakım ve Tadilat Müdürü Hava Mühendis Yarbay Süleyman Erbil, 6 yılda bir yapılan bakım çalışmalarını anlattı.

Dünya havacılık literatüründe "Herkül" olarak adlandırılan C-130'lar, "Erciyes Modernizasyon" adı verilen "Aviyonik Modernizasyon Programı" ile son model teknolojiyle donatılıyor. Hava Kuvvetleri envanterindeki 19 adet C-130, uygulanan modernizasyonla adeta yeniden doğuyor. Uçağa 17 kilometreye yakın yeni kablo döşeniyor. Ayrıca yaklaşık 1 milyon satırın üzerinde kod içeren yazılım ekleniyor.

Pilotların uçağı daha etkin ve güvenli şekilde uçurmasını sağlamayı amaçlayan modernizasyon, Türk mühendis ve teknisyenlerinin eseri. Üstelik hedefleri büyük.

Yaklaşık 60 yıllık uçakların son teknolojiyle modernize edilmesi, yeni uçak alımlarının önüne geçiyor, ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Emektar C-130'lar, A400M'e yakın bir kabiliyet kazanıyor.

ulusal.com.tr

KKTC'de 11 gündür Kovid-19 vakası görülmedi Gündem İçişleri Bakanlığından yeni genelge! 1 Mayıs'ta market, bakkal ve manavlar yarım gün açık Gündem THY uçuş durdurma kararını uzattı Gündem Liseli gençler Ağrı'da okuyan arkadaşlarına yardım eli uzattı Gündem