İstifa eden işçi de kıdem tazminatı alabilir

İstifa eden işçi de Kıdem Tazminatı alabilir. Bu uygulamanın bir örneği Yargıtay kararıyla Kayseri'de yaşandı. Yıllık izinlerini kullanamayan ve zorla fazla mesai yaptırılan işçi dava açtı ve sonunda tazminatını almaya hak kazandı.

Abone ol

Fazla mesaisi ödenmeyen, yıllık iznini dahi kullanamayan işçi, patron zoruyla istifa etti. Ve açtığı dava sonucu, istifa etmesine rağmen Kıdem Tazminatı'nı almaya hak kazandı.

Olay Kayseri'de yaşandı. Özel bir şirkette çalışan işçi patron zoruyla istifa etti. Gece geç saatlere kadar zorla çalıştırıldığı, fazla mesai ücretinin ödenmediği, yıllık izinlerinin dahi kullandırılmadığı gerekçesiyle işverene dava açtı. İşçi, kıdem ve ihbar tazminatını da istedi.

Kayseri 3. İş Mahkemesi, toplanan deliller ve bilirkişi raporuna dayanarak, davanın kısmen kabulüne karar verdi. Karar temyiz edildi, konu Yargıtaya taşındı.

Yargıtay, işveren baskısı sonucu istifa etmeyi gerçek bir istifa olarak kabul etmedi. Ve, iş akdininin işverence feshedildiğini kabul etti. Böylece Yargıtay, zorla istifa ettirilen işçiye Kıdem ve İhbar Tazminatı, fazla çalışma ücretleri ve yıllık izin ücretlerinin tamamının ödenmesine hükmetti.

ulusalkanal.com.tr

Türk vergi sistemi değişiyor Ekonomi Eskişehir'de çimento eylemi Ekonomi AVM'lere karşı kampanya Ekonomi Yurtdışına 3 yılda 40 milyon dolar aktarmış Ekonomi