Adil Öksüz'ün kuzeni Zübeyir Öksüz, yurt dışına kaçmak isterken yakalandı

Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik İzmir'deki operasyonda Adil Öksüz'ün kuzeni Zübeyir Öksüz yakalandı. Öksüz, yurt dışına kaçmak isterken Adnan Menderes Havalimanında gözaltına alındı.

Abone ol

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı olduğu değerlendirilen firari Adil Öksüz'ün yeğeni Zübeyir Öksüz için İzmir'de operasyon düzelendi.

Zübeyir Öksüz, İzmir Adnan Menderes Havalimanından yurt dışına çıkarken polisin operasyonuyla yakalandı. Adil Öksüz'ün yeğeni ifade için emniyete götürüldü.

Öksüz’ün evinde, çok sayıda örgütsel doküman da ele geçirildi. Dokümanlar, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi.

Aynı operasyon kapsamında İzmir merkezli 5 ilde haklarında yakalama kararı bulunan 87 kişiden 56'sı da gözaltına alındı.

Örgüte eleman yetiştirme ve kazandırma faaliyetleri yürüttüğü belirtilen şüphelilerin, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi.

Zanlılar, işlemleri için emniyete götürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Bülent Esinoğlu: Tarikatlar ve sivil toplum kuruluşları Gündem Yangın merdiveni nasıl olmalı? Gündem Erdoğan, Merkel ile görüştü Gündem FETÖ soruşturmasında İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker'e hapis istemiyle iddianame Gündem