Merkel, yarın Türkiye’ye geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yarın Türkiye’ye geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşecek olan Merkel’in çantasında ise mülteci krizi var. Suriye’deki son durumun da masaya yatırılacağı görüşmelerde Merkel, Ankara’dan “Sığınmacıların Avrupa’ya gönderilmemesini” isteyecek.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yarın Ankara’da. Merkel, önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

Sığınmacı sorununun masaya yatırılacağı görüşmelerde, Suriye’deki son durum ve teröre karşı ortak mücadele konusu da ele alınacak. Merkel Türkiye’ye, “Mülteciler Avrupa’ya gelmesin” talebinde bulunacak.

Merkel bu talebe karşılık Erdoğan ve Davutoğlu’na bir dizi teklif de yapacak. Bu teklifler arasında; Türkiye’ye vize muafiyeti sağlama, para yardımı, mülteciler için Türkiye’de yeni kamplar yapma, Avrupa Birliği görüşmelerinde yeni fasıllar açma ve Kıbrıs sorununda bazı kolaylıklar yer alıyor.

Ziyareti Almanya kamuoyu da yakından takip ediyor. Yeşiller Partisi ve Sol Parti, Merkel’in ziyaretinin Erdoğan’a yarayacağı düşüncesinde. Hıristiyan Birlik Partileri ve Sosyal Demokrat Parti milletvekilleri ise Merkel’in Türkiye ziyaretine olumlu bakıyor.

F Tipi örgüte yakınlığıyla bilinen o kanallara soruşturma açıldı Gündem TSK açıkladı: 3 asker şehit! Erdoğan'dan açıklama Gündem AİHM zaferi İsviçre'de de geniş yankı buldu! "Kanunu yeniden düzenlemekten başka bir yol yok" Gündem PKK'ya büyük operasyon! "İnfaz edilsin" Gündem