Trump rakipsiz kaldı

Amerika Birleşik Devletleri’nde Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı belli oldu. Donald Trump, en yakın rakibi Ted Cruz’un yarıştan çekildiğini açıklamasıyla Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olacak.

Abone ol

Donald Trump , adaylık yarışında ipi göğüsledi, Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı oldu.

Indiana eyaletinde yapılan ön seçimin sonucu, Trump’ın tek rakibi olarak görülen Ted Cruz’un adaylık yarışından çekilmesini sağladı.

Indiana ön seçimi sonrası destekçilerine seslenen Cruz (Kuruz) duygusal bir konuşma yaptı. “Zafere ilerleyen yolda ufak da olsa ışık görebilsem mücadeleyi bırakmazdım.” Diyen Cruz,(Kuruz) “Seçmen farklı bir yolu seçti.” Dedi.

En yakın rakibi Ted Cruz’un kampanyasını sonlandırması sonrası New York’da (Niv York) zafer konuşması yapan Trump, Cumhuriyetçi Parti’yi kendi etrafında kenetlenmeye çağırdı.

“Clinton’ı kovalayacağız, Clinton’dan Başkan olmaz.” Diyen Trump , destekçilerine zafer sözü verdi.

Cruz’un çekilmesiyle rakipsiz kalan Trump, 18 Temmuz’da yapılacak Cumhuriyetçi Parti Büyük Kongre’sine büyük bir delege çoğunluğuyla girmeyi garantilemiş oldu.

İslamofobik, göçmen karşıtı, ırkçı görüşleriyle bilinen Trump’ın, Cumhuriyetçi Parti’yi etrafında nasıl birleştireceği ve nasıl bir Başkanlık kampanyası yürüteceği ise merak konusu.

ulusalkanal.com.tr

Alman Meclisi'nden uyardılar: Yanlış yoldasınız Dünya Alman Meclisi'nden uyardılar: Yanlış yoldasınız Dünya İran'da sunucu program sırasında hayatını kaybetti Dünya İran'da sunucu program sırasında hayatını kaybetti Dünya